RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lorem ipsum dolor sit... står det på forsiden av gårsdagens Lokalavisen Frogner.
Lorem ipsum dolor sit... står det på forsiden av gårsdagens Lokalavisen Frogner. Foto: Faksimile

Lokalavis på latin?

Gårsdagens forside på Lokalavisen Frogner har skapt smil og latter langt utenfor avisens nedslagsfelt – og litt frustrasjon i redaksjonen.

FROGNER: Det var nok mange som sperret opp øynene da de så gårsdagens forside på Lokalavisen Frogner. Hovedoppslaget sto fint, med bilde fra Urrarock og tittelen «Rocka på Urra». Men teksten under bildet var uforståelig for de fleste av oss.

«Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer...» begynte avsnittet, og slik fortsatte det. Vi kan ikke klandre de som måtte mene at lokalavisen må ha fått en skrue løs.

Hit på Twitter

Mediefolk og synsere er overrepresentert på nett-tjenesten Twitter, og blemmen har selvsagt ikke gått Twitter hus forbi. Det strømmer på med både kritiske og humoristiske bemerkninger til de latinske linjene på forsiden.

Se Twitter-oppdateringer om saken her!

Flere linker til bilder av forsiden er lagt ut på Twitter, og kommentarene varierer fra "Er det mulig?" til "Fantastisk! Skulle gjerne hatt sånn avis hver dag". Eller "For lite latin i lokalaviser".

Se for eksempel her!

Linjebrudd

For det er nettopp latin det er. Teksten «Lorem ipsum...» er vanlig å bruke i avisproduksjon for å vise hvordan sidene blir seende ut, før den riktige teksten er ferdig.

Les om "Lorem ipsum" på Wikipedia her!

Slik brukes lorem ipsum også her i Lokalavisen Frogner, og som regel går det bra. Men denne uken datt internettlinjene våre ned rundt deadline. Siden alt arbeidet i avisen skjer over nettverk, skapte dette store problemer og kaotiske tilstander i minuttene før deadline.

Dermed ble ikke fyllteksten erstattet av den riktige teksten slik den skulle, og i hektiske deadlineminutter ble heller ikke feilen oppdaget før det var for sent.

Skjer ikke igjen

Ansvarlig redaktør Tore Bollingmo innrømmer at noe sviktet i innspurten:

– Dette skal selvsagt ikke skje, og vi har gode korrekturrutiner som normalt fanger opp slikt. Men denne gang gikk det åpenbart litt over stokk og stein rundt deadline, så da hang ikke alt med, sier Bollingmo.

Redaktørkollega Fredrik Eckoff konstaterer at det er en episode han vil huske, og det er ikke bare negativt:

– Det skjer i alle fall aldri igjen, sier han.

 

Etter å ha lest alt dette, lurer du kanskje på hva som egentlig skulle stå på forsiden av papiravisen. Her er i alle fall artikkelen om Urrarock!

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere