RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lokalavisen Groruddalen fikk fullt medhold

Eier og redaktør i Akers Avis Groruddalen Hjalmar Kielland gikk til sak mot Nordstrands Blad AS som utgir Lokalavisen Groruddalen. Fredag falt dommen.

Grorud: Nordstrands Blad AS fikk fullt medhold i Oslo byforgdembete da dommen falt fredag etter to dager i retten.
Frifinnes
I tillegg til at Nordstrands Blad AS frifinnes tilkjennes konsernet 86 880 kroner i saksomkostninger.
12.januar i år utga Lokalavisen Groruddalen sin første gratisavis til alle de 56 000 husstandene i Groruddalen. Akers Avis Groruddalen har siden 1960 utgitt abonnementsavis. I dag har avisen et opplag på 16 000.
Bakgrunnen for Kiellands søksmål var at han mente han har rett til beskyttelse mot at en konkurrent tar i bruk betegnelsen Lokalavisen Groruddalen, og at Akers Avis Groruddalen har enerett til å bruke "Groruddalen" og "lokalavisen" som avisnavn innenfor sitt område.
Kielland hevdet at han skapte begrepet Groruddalen i 1960 for å definere avisens utbredelsesområde. Saksøker hevdet også i retten at avisen hyppig omtaler seg som lokalavisen, og at forvirring omkring de to avisene lett vil oppstå på grunn av likheten i navnet.
Ikke særmerke
Retten la vekt på at begrepet Groruddalen i dag er en betegnelse på et geografisk området, og at begrepet er en del av dagligtalen. Det kan derfor ikke lenger ansees som et særmerke for Akers Avis Groruddalen AS. Retten mente også at begrepet lokalavisen ikke er et særmerke for saksøker.
Nordstrands Blad AS ble også saksøkt for å ha kopiert tekst, bilde og annonser fra hjemmesiden til Akers Avis Groruddalen som de sendte til 28 annonsører før lanseringen av avisen. Nordstrands Blad AS har beklaget dette og gjort samtlige mottakere oppmerksomme på feilen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere