RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lokalbiblioteket deres blir reddet


Rune (f.v.) og Anita Gravingen, Sissel Stenseth og Bjørn Tuvnes er glade for at tilbudet på biblioteket på Rommen opprettholdes. – Det er viktig for nærmiljøet, mener de.
Rune (f.v.) og Anita Gravingen, Sissel Stenseth og Bjørn Tuvnes er glade for at tilbudet på biblioteket på Rommen opprettholdes. – Det er viktig for nærmiljøet, mener de. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN
Bibliotekkameratene Frp, Ap og SV mener et godt bibliotektilbud til folk på Rommen er så viktig at de går imot nedleggelsesforslaget fra byrådet.

ROMMEN: I bibliotekmeldingen som ble lagt fram tidlig i vår foreslo byrådet å gjøre filialen på Rommen skole om til et rent skolebibliotek. Bystyret, som har endelig ord i saken, har utsatt behandlingen til i november.

Bibliotekkameratene Frp, SV og Ap har flertall i bystyret og går inn for å opprettholde tilbudet på biblioteket på Rommen skole og Smedstad skole.

– Det er mange lokale krefter som har kjempet for at biblioteket skal bestå. Dette betyr mye for lesetilbudet i bydelen og norskopplæringen, sier Camilla Wilhelmsen, leder av Oslo Frp.

– Det har så stort potensial og med små midler vil vi kunne gi et enda bedre tilbud til enda flere av bydelens befolkning, sier Gülay Katal som sitter i bystyret for SV.

– Vi mener biblioteket på Rommen representerer et essensielt tilbud til befolkningen. Erfaringene etter at man etablerte et kombinert skole- og folkebibliotek viser at dette var et klokt vedtak, sier Victoria Marie Evensen (Ap) som sitter i Kultur- og utdanningskomiteen.

Dermed har de tre partiene sikret flertall i bystyret for å berge folkebiblioteket på Rommen.

Øse av lokal skatt

Da Lokalavisen Groruddalen besøker biblioteket med nyheten blir det god stemning.

– Jeg er nabo til skolen og har bare fem minutter å gå hit, biblioteket er en kilde til inspirasjon og øser av en stor skatt, det er også gunstig for integreringen, forteller Bjørn Tuvnes.

– Biblioteket er en utrolig viktig ressurs og det betyr mye for utvalget til barna som går på skolen og folk som bor i området, sier Sissel Stenseth som er både lærer og mamma til elver på Rommen skolen.

Må markedsføres

For bibliotekets del er forskjellen mellom skolebibliotek og et folkbibliotek enorm.

– Det gir oss en halv stilling ekstra fra Deichmanske og tilgang på hele katalogen deres. Nå får vi levert bøker her hver dag med bud så utvalget ville blitt mye dårligere. Deichmanske er også en faglig ressurs for oss som jobber her, sier bibliotekar Ann Iren Bårdsnes som er svært fornøyd med at det er politisk flertall i bystyret for å berge biblioteket.

Tilbudet er nok ikke så kjent for folk som bor i området og ikke har barn på skolen. Årsaken til det er at avtalen med Deichmanske ennå ikke er formalisert og at de derfor ikke kan markedsføre seg, selv om de har samarbeidet i snart to år.

Biblioteket ligger blant annet ikke på Deichmanskes oversikt over filialer i Oslo.

– Vi må få på plass avtalen raskt og gjøre oss kjent for flere. Potensialet er veldig stort, sier Ann Iren Bårdsnes.

 

Andre saker fra Lokalavisen Groruddalen:

– Ødelegger for stabilt nærmiljø

Slik skal Oslo sentrum utvides til Groruddalen

Narkopolitiet slo til på Hellerud

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere