*Nettavisen* Nyheter.

Lokaldemokratiet skal ikke strupes. Hver enkelt av oss kan bidra!

Nordre Aker Budstikke hadde den 13. desember et stort oppslag hvor Arbeiderpartiet hevder at «lokaldemokratiet dør langsomt i bydelene». I artikkelen henvises blant annet til en økende sentralisering i Oslo kommune og at bydelene trenger ytterligere 300 millioner for å levere sine tjenester på en god måte. Jeg skal ikke her ta opp igjen budsjettdebatten eller spørsmålet om sentralisering. Mitt anliggende er hva hver enkelt av oss kan og bør gjøre for å bidra til et aktivt og levende lokaldemokrati.
Vi har aldri hatt bedre muligheter til å bidra til et aktivt lokaldemokrati enn vi har etter kommunevalget i fjor høst. For første gang har vi direktevalgte bydelspolitikere i bydelsutvalg og bydelsutvalgets komiteer. Nordre Aker Budstikke har presentert dem alle. På møtene her er det bare å stille opp og si sin mening om det vi som velgere er opptatt av. I tillegg har vi Eldrerådet, Rådet for funksjonshemmede og tilsynsutvalg for hvert enkelt sykehjem. Vi har også lokale styrer for skolene og samarbeidsutvalg for barnehagene, alle med politisk valgte medlemmer. Og på det politiske plan har vi aktive lokalforeninger.
Vi har derfor et vel av muligheter til å nå frem til våre politikere og gjennom dem til de besluttende organer. Når du har noe på hjertet er det bare å ta kontakt eller møte opp på et av de mange møtene. Politikk handler blant annet om å prioritere. Det er derfor ikke sikkert at alle beslutninger blir slik den enkelte av oss ønsker eller det blir bevilget så mange penger som vi ønsker til våre hjertesaker. Men hvis vi ikke bruker noen av de mange mulighetene til å nå frem med våre lokale synspunkter - da kan vi få et langsomt døende lokaldemokrati.

Per H. Christiansen,
Nordre Aker Høyre

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag