Lokale elever fremmer sunnere skolekantiner

Foreningen Ungt Entreprenørskap har satt fokus på sunne kantiner, og arrangerte gründercampen "Grønt bord" på Oppsal skole for to uker siden.

Nordstrand/Østensjø: Nå har vinnerne, som er fra Lambertseter og Oppsal skole, fått byråd Torger Ødegaard til å love pengestøtte til kantineprosjekter.

Skoler fra hele Oslo deltok på "Grønt bord" prosjektet i regi av Ungt Entreprenørskap, en forening som jobber for å fremme kreativitet, samarbeidsevne, ansvarsbevissthet og lysten til å etablere bedrift, blant unge. Elevene på gründercampen fikk problemstillingen "kom med en løsning på hvordan man kan forbedre ungdomsskoleelevers holdning og praksis i forhold til kosthold og helse", og gjøv løs på utfordringen med engasjement som ekte entreprenører. Gruppa "Dreamfruits" bestod av elever fra "våre" skoler Oppsal og Lambertseter, og klatret helt til topps med sin idè om å ha fruktfat stående i klasserommene. De vil også ha en automat med sunnere alternativer som Belvita sjokolade og 24 melk.

Forrige fredag fikk de ordentlig lønn for strevet, da de i et møte med byråd Torger Ødegaard, ble lovt at det vil komme støtte fra politikerne til slike sunne prosjekter.

Dette er et veldig bra initiativ, og skolene trenger dette! Personlig tror jeg det blir matservering på skolene igjen om noen år! Det er veldig vanskelig å forandre folks vaner, for matvaner er noe man bygger over tid. Men dette prosjektet er veldig bra og viktig, og vi kan sette av noe penger til samarbeid, uttalte en svært engasjert byråd. De unge gründerne nikket smilende rundt møtebordet i rådhuset.

Selv har byråd Ødegård førstehånds erfaring med at sunt ikke alltid er ungdommens favoritt.

Selv har jeg en datter og da vi spurte hvor hun ville feire ti års dagen, svarte hun klart, Mc Donalds, smiler han videre, før han engasjert begynner å spørre elevene hvordan de ønsker å gå videre med prosjektet. Kanskje ha en konkurranse blant skolene, om hvem som kommer opp med den beste måten å gjøre kantinene mer sunne på, svarte de, mens byråden engasjert var med på å la tankene vandre, før han til slutt utdypet nok en gang ønsket om å bevilge penger til utvikling av prosjektet.

kan vi ikke ha en avtale på at dere tar kontakt igjen tidlig på nyåret, så setter vi av noe penger!

Fornøyde

Både Ungt Entreprenørskaps Gustav Weiberg-Aurdal og vinnerelevene, Carl Christopher Rudolph (13), Lambertseter, Nina Margrethe Rein (14), Lambertseter, Amna Hussain (14), Oppsal og Iram Akhtar (14) Oppsal, var svært fornøyde etter møtet med byråden.

Det var veldig spennende og veldig gøy! Vi hadde jo håpet på at dette skulle skje, så nå blir det veldig spennende å se hvor langt dette kan nå, forteller de ivrig på vei ut av rådhuset, mens Weiberg-Aurdal legger til:

Dette er veldig positivt, og jeg er svært glad for å høre det han sier. Vi i Ungt Entreprenørskap jobber jo for at elevene selv skal engasjere seg i forbedring, ikke bare i spørsmålet om sunnere kantiner, men også innenfor andre entreprenørskap. Disse elevene har vært utrolig kreative og dyktige, og de har jobbet knallhardt! De har virkelig stått på som ekte gründere, forteller han fornøyd.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.