*Nettavisen* Nyheter.

Lokale optimister i medvind

Etter mye venting på lørdag formiddag kom endelig vinden og Jenny S. Pedersen (11, i midten) seilte godt på hjemmebane. Foto: Privat

Denne helgen arrangerte Oppegård seilforening Norges Cup for aller første gang. Ljanjenta Jenny S. Pedersen (11) seilte strålende og fikk en fin 8. plass.

Klikk på bildet for å forstørre.

(F.v.) Jenny S. Pedersen (11) og Rebecca Ølmheim (12)

Klikk på bildet for å forstørre.

Sander Ø. Utsigt (12).

Klikk på bildet for å forstørre.

Hellen Dinah Lund (13) og Amanda J. DiBiagio (15).

LJANSBRUKET: 11-åringen Jenny S. Pedersen gledet seg stort til helgens Norges Cup på hjemmebane.

- Det er moro å seile. Jeg har lyst til å gjøre det best mulig, men jeg har ikke noen spesiell målsetting, forteller ljansjenta, som seiler i Optimist klasse B.

Sammen med Kristian Nordstad (13) og Sander Ødegård Utsigt (12) som også er fra Ljan, og Rebecca Ølmheim (12) fra Nordstrand, har hun seilt for Oppegård seilforening i fire sesonger.

Trekløveret fra Ljan var litt bekymret for tåke og dårlig vindforhold på lørdag formiddag, men de unge seilerne kom seg på vannet ved 14-tiden, og da skinte solen over Oslofjorden.

Skuffet

Og det gikk ganske så godt for Jenny. Hun endte på en sterk 8. plass etter tre regattaer på lørdag. På søndag klatret hun enda litt høyere på poenglista, og kapret en 6. plass etter én regatta.

- Jenny lå veldig godt an i starten på søndag, men havnet litt bak mot slutten. Likevel fikk hun en veldig bra plassering, forteller mamma Lillian Jakobsen til Nordstrands Blad.

Jenny var litt skuffet over at det ikke ble en topplassering, og hadde ikke lyst å snakke med lokalavisen.

- Hun er ikke så fornøyd akkurat nå, men hun blir det nok i morgen når skuffelsen får lagt seg, smiler mamma Lillian.

- Opp og ned

Sander Ødegård Utsigt ble nest best av våre lokale optimister. Han endte på 16. plass etter lørdagens tre regattaer. Nordstrandsjenta Rebecca Ølmheim har ambisjonene klare, og drømmer om OL-deltakelse. I helgens Norges Cup på hjemmebane kom hun ikke helt opp i toppsjiktet og endte som nummer 22.

- Det går litt opp og ned. Jeg håper alltid på en plass blant de beste, sier Rebecca.

Den siste lokale seileren i Optimist klasse B, Kristian Nordstad, ble nr. 33.

Kvalifisering

Oppegård seilforening har aldri tidligere arrangert Norges Cup, og for medarrangør Bunnefjorden seilforening er det over 15 år siden de sist hadde ansvar for et så stort arrangement. Det ble seilt i to klasser Optimist (A og B), to klasser Zoom8 (yngste og eldste) samt Europa, og rundt 250 seilere var på vannet.

I tillegg til Oppegård-gjengen var det lokale seilere på sjøen for Bunnefjorden seilforening også. Amanda J. DiBiagio (15) fikk 20. plass, og kvalifiserte seg dermed sannsynligvis for Nordisk, og Hellen Dinah Lund (13), som hadde bursdag på lørdag, seilte inn til en 99. plass. Begge seilte i Optimist klasse A.

Amanda har mål om kvalifisere seg til Nordisk og EM denne sesongen. - Jeg har vært med i Nordisk to ganger tidligere, og i fjor kom jeg på 15. plass. Det er jeg veldig fornøyd med. Jentene syns det er moro å endelig få seile en viktig regatta på hjemmebane.

- Det var skikkelig gøy, smiler venninnene fra Ormøya.

PS. Både Oppegård og Bundefjorden seilforening starter opp med nybegynnerkurs utover våren. For mer informasjon gå inn på www.oppegardseilforening.no og www.bundefjorden-seilforening.no. For å se endelige resultater: www.oppegardseilforening.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.