RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sindre legger siste hånd på vindmøllen, og kan konstatere at vinden hvertfall er tilstede. F.v.: Sindre Christoffer Ottersen (11), Trine Malene Iversen (12), Michelle Olstad (12), Jens Velle Hafredal (16), Filip Langlo (16).
Sindre legger siste hånd på vindmøllen, og kan konstatere at vinden hvertfall er tilstede. F.v.: Sindre Christoffer Ottersen (11), Trine Malene Iversen (12), Michelle Olstad (12), Jens Velle Hafredal (16), Filip Langlo (16). Foto: FOTO: Audun Berdal

Lokale speidere møter 5000 miljøvenner

Unge og gamle speidere fra Høybråten og Furuset deler gode opplevelser på miljøvennlig vis gjennom grønne aktiviteter på KFUK-KFUM-speidernes landsleir Grønn Action på Lista.

LISTA: Grønn Action – Lista 2010 er sommerens happening for KFUK-KFUM-speidere fra hele landet.

Det er fire år siden sist speidere fra hele landet har samlet seg, og omlag 5.000 speidere har tatt turen til Lista i Farsund kommune denne sommeren. Høybråten og Furuset KFUK-KFUM-speidere er to av gruppene som har tatt turen sørover denne sommeren.

LES OGSÅ: Lokale speidere på grønn landsleir

Daglige oppgaver

Høybråten er i full gang med dagens oppgaver, som består av blant annet å lage en vindmølle fra materiale de har fått utdelt.

– Vi lager egentlig en vindmølle, men er ikke helt sikre på hva det blir ennå, sier Jens Velle Hafredal (16) fra Høybråten KFUK-KFUM-speidere. De andre speiderne ler og nikker samtykkende. Patruljen til Høybråten jobber hardt, men entusiasmen når ikke helt opp på den praktiske oppgaven. Til tross for dette synes de miljøquizen er spennende, og jobber ordentlig med den.

LES OGSÅ: Vind i seilet på speiderleir

Stor sosial ånd

Høybråten er en speidergruppe som verdsetter det sosiale miljøet innad i gruppa. Det er ikke stor forskjell på leder og speiderunge, for alle er en stor vennegjeng.

– Jeg er med i speideren på grunn av alt det sosiale, med det er selvfølgelig morsomt å bygge leir og slikt også, sier Filip Langlo (16).

LES OGSÅ: Moro på landsleir

I Furuset KFUK-KFUM-speidere har en guttegjeng i forrykende fart fått surret sammen en vindmølle. De har brukt tau for å binde sammen materialene i vindmøllen, samt litt teip for å feste stoffet for å få fart på vindmøllen.

– Det er vanskelig å få den til å snurre, sier Thomas Lunde (11). Det er nemlig deres andre forsøk på å konstruere en vindmølle.

24 timer på tur borte fra leirområdet

Guttepatruljen fra Furuset gleder seg mest til haik denne uka. Haik er en gåtur som varer i omtrent 24 timer, hvor de overnatter på en oppsatt haikeplass i løpet av natten før de går tilbake til leirområdet dagen etter.

Under haiken slippes speiderne ut i naturen med kart og kompass, og skal følge en løype med et par poster underveis. Lederne er ikke med på denne turen, og speiderne må selv benytte seg av de kunnskapene de har tilegnet seg om navigering på speidermøtene. Thomas Lunde (11) sier han er redd for å bli bitt av flått på haiken, og rundt bordet både nikkes det samtykkende mens andre ikke er fullt så redde.

Grønn Action – Lista 2010 har blitt miljøfyrtårnsertifisert, og ordføreren i Farsund kommune delte ut denne sertifiseringen under åpningsleirbålet lørdag 3. juli. Vindmølleoppgaven mandag var derfor en del av  leirens grønne dag, fyllt med miljøvennlige oppgaver og aktiviteter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere