RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

F.v. : Irina Taugbøl (11), Helene Lane (13), Fanny Wise (13), Iselin Lund (12), Mari Østby (12), Kine Hauge Holmen (11), Juni Von Hanno (14), Wilhelm Sem-Jacobsen (13), Kaspar Moulin (11) fra Ris gjør seg klare til kanonballturnering.
F.v. : Irina Taugbøl (11), Helene Lane (13), Fanny Wise (13), Iselin Lund (12), Mari Østby (12), Kine Hauge Holmen (11), Juni Von Hanno (14), Wilhelm Sem-Jacobsen (13), Kaspar Moulin (11) fra Ris gjør seg klare til kanonballturnering. Foto: FOTO: AUDUN BERDAL

Lokale speidere på grønn landsleir

Ungdommer fra Røa, Ullern og Ris har fått fokuset rettet mot miljøet under speiderlandsleiren Grønn Action på Lista.

LISTA: Årets landsleir for KFUK-KFUM-speidernes på Lista utenfor Farsund er tildelt Miljøfyrtårnsertifikat, og speiderne har satt stor fokus på miljø og klima.

Programmet for dagene på leir inneholder mange aktiviteter som utføres med tanke på miljøet. Barn, ungdom og voksne samles i år for å ha det gøy og oppleve nye ting på en miljøvennlig måte.

LES OGSÅ: Vind i seilet på speiderleir

Grønn dag

Mandag var det Grønn dag på Lista. Foran hovedscenen ble det arrangert mange aktiviteter som de forskjellige speiderpatruljene kunne delta på. En patrulje fra Røa var med å teste ut de forskjellige aktivitetene. De deltok på flere aktiviteter, blant annet ballstafett.

Røa mottoet ”ingen over, ingen ved siden”, og med denne selvtilliten gjennomførte de stafetten som gikk ut på å frakte 15 baller i armene over en viss avstand, for så å levere fra seg alle ballene til nestemann på laget uten å miste noen av ballene. Røa mistet bare fire baller, og dermed ble det 22 poeng til det lokale laget.

LES OGSÅ: Lokale speidere møter 5000 miljøvenner

Eneste fra Ullern på leir

Blant de godt over 5.000 speiderne som deltar på årets KFUK-KFUM landsleir, Grønn Action – Lista 2010, er Markus Emil Dahr Berg (11) eneste speider fra Ullern KFUK-KFUM speidergruppe. Han kan fortelle at Ullern er en stor speidergruppe, men i år var det ingen andre enn han selv og to ledere som hadde tid til å være med på leir.

Selv om Markus er den eneste fra Ullern som ble med på leir, ser han store fordeler ved å være eneste speider i troppen på en stor leir som dette: da blir det nemlig mer og gjøre. Dette passer helt ypperlig for Markus. han er nemlig veldig glad i å bygge og gjøre leirområdet til et koselig sted å bo denne uken.

- Jeg er veldig glad for at jeg ble med, sier Markus.

Selv om han har vært alene på tur, har han fått innfridd forventningene til leirlivet og fått nye venner fra blant Vålerenga speidergruppe.

LES OGSÅ: Moro på landsleir

Både regn og vind har også gjort seg gjeldende innimellom det fine været på Lista, men dette har gått Markus hus forbi ettersom han har sitt eget adskilte rom inne i lederteltet.

- Jeg slipper å rydde opp i alt rotet før siste dag, forteller den fornøyde speideren.

Selvsikre og klare til dyst

Etter de forskjellige miljø-aktivitetene på mandag ble det holdt kanonballturnering, der de gruppene som ville kunne delta. Et av disse lagene var Oter fra Ris KFUK-KFUM-speidere. Dette er et lag satt sammen av gutter og jenter i alderen 11 til 14 år.

- Vi er best! roper Kine Hauge Holmen (11) og gleder seg til å spille kanonball. De andre på laget er også overbeviste om at de kommer til å vinne. Etter hvert vant også laget: motspillerene møtte ikke opp til kampen.

De første dagene på Grønn Action – Lista 2010 har vært vellykket, og små og store har kost seg masse. I tillegg har også de fleste lært en og annen ny ting om miljø og klima. Med både sol, regn og kraftig vind har speiderne også lært en del om å feste teltdukene godt nok, og at det er viktig å smøre seg inn med nok solkrem i varmen.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere