Gå til sidens hovedinnhold

Lokaloppgjør i NM-finalen

Sveiva og Grei vant hver sin semifinale søndag, og nå er det klart for lokaloppgjør i finalen.

BJØRNDAL: Lørdag 19. april er det klart for en spennende finale i Sparta Amfi med to lokale lag i hovedrollene.

Grei og Sveiva var i samme pulje innledende, hvor de kapret henholdsvis 1. og 2. plassen, etter at Grei slo Sveiva lørdag. Når de så vant hver sin semifinale, møtes de igjen i NM-finalen.

Jevne semifinaler

Sveiva møtte Nor 92 i en jevnspilt semifinale. Sistnevnte avsluttet puljespillet med en imponerende 19-3 seier, så rødtrøyene fikk tøff motstand. Sveiva fikk til slutt den viktige sistescoringen, og vinner 2-3.

Den andre semifinalen var mellom Grei og Gjelleråsen. Grei var solide, men Gjelleråsen yppet seg. Groruddølene sleit med å avgjøre, før det løsnet i 3. periode. Grei vinner 3-1, og er som Sveiva klare for NM-finalen.

Fornøyde lagledere

Sveiva hadde med seg A-lagsspiller Jørgen Håland som selverklært motivatør, og han var godt fornøyd.

Vi har målfarlige spillere, og spiller vårt spill, sier han. Høland mener måten gutta jobbet for hverandre på, ble avgjørende for seieren.

Kent Martinsen har vært trener for laget siden spillerne begynte med innebandy, og har nå mer tid til gutta etter at han ga seg som A-lagsspiller før denne sesongen.

Gutta fortjente dette etter de tøffe treningsøktene i påsken, sier Martinsen, som tror utbyttet fra øktene har spilt en viktig rolle.

Var ikke nervøs

Grei-trener Kyrre Merg forklarer at laget hans har trent hardt for dette, og at gutta presterte godt.

Vi spiller bunnsolid defensivt, og Gjelleråsen får ingen sjanser, mener Merg. Før ledermålet til Grei, hadde Gjelleråsen et skudd i stolpen, men trener Merg var aldri nervøs.

Vi hadde et bedre lag, og jeg visste scoringene ville komme, sier Grei-treneren til Lokalavisen Groruddalen.

Greikampen var spennende lenge, og de hvite kan takke en god kaptein for innsatsen. 17 år gamle Ola Teigen motiverte lagkameratene hele veien.

Vi spiller knallbra defensivt, og får måla vi trenger for å vinne, sier Teigen. I puljespillet vant Grei over Sveiva, og Teigen tror grunnen kan være at de er litt sterkere nettopp defensivt.

NM-gull har vært lagets store mål denne sesongen, men Merg legger ikke skjul på at Sveiva kan gi tøff kamp i finalen.

Det blir helt åpent. Finale er finale, konkluderer trener Merg.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe