RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lokalpolitikere møtte Navarsete

Olav Tønsberg, leder i Alna Arbeiderparti, luftet ut frustrasjonen over Nyland syd-nederlaget med statsråden.

ÅRVOLL: Tønsberg har jobbet med groruddalssaken i 15 år og er utålmodig på vegne av området. Vedtaket om Nyland syd var en kraftig nedtur i så måte. Nå håper han det kan komme noe positivt ut av det hele. - Det som er ålreit er at ting nå kan komme raskere, fordi man har knyttet noen politiske bemerkninger til vedtaket. Men dette er kjente saker vi har bedt om at det satses på, understreker den lokale Ap-lederen overfor Lokalavisen Groruddalen.

Lydhør statsråd

Lokalpolitikeren møtte Navarsete på Årvoll gård for å gi uttrykk for det lokale synet på Groruddalssatsningen, ikke byrådets. Navarsete skal ha vært lydhør for at ikke alle er begeistret for terminal på Nyland Syd.
- Vi ga klart uttrykk for at vi er skuffet over sakens utfall. Vi frykter at det ikke blir foretatt grundige arealanalyser, slik vi ønsker. Hun noterte seg vårt ønske, sier Tønsberg.
Det er også ønskelig med en fremtidsanalyse av hele terminalområdet. Statsbygg regulerer kun en tredjedel.
- Vi trenger en helhetlig analyse, påpekte Tønsberg overfor statsråden.
Ap-bossen føler seg ikke spesielt beroliget over at tungtransportnettet kommer, et tiltak som mange har etterlyst i flere år. Dette er som kjent ledd i Ap sin 6-punkts miljøplan.
- Nei, Nyland Syd er en egen sak. Der kommer det økt transport. Men at det skjer noe er tilfredsstillende, sier han.
- Sa hun noe om forskuttering av E6-lokket?
- Det kunne hun ikke gi noen signaler om.
- Men er det ikke fint at 6-punkts planen kommer?
- Dette er kjente punkter. Nå er det bystyregruppa sitt ansvar å følge det opp. Det ansvaret ligger helt og fullt på Rune Gerhardsen, sier han i en litt syrlig tone.

Tror det skjer noe nå

Navarsete er den fjerde samferdselsministeren Tønsberg møter i groruddalssammenheng. Han tror mandagens busstur munner ut i konkret handling.
- Vi er aldri kommet så langt som nå. Det ser ut til å være politisk og økonomisk vilje, ikke bare uttalelser, sier han.
Det har vært spekulert i at Ap vil tape velgere i Groruddalen grunnet Nyland Syd. Det tror ikke Tønsberg noe på.
- Saken isolert sett får ikke en slik betydning. Vi kommer aldri til å vinne alle slag og det er lov å være skuffet. Nå skal vi sørge for at alle tiltakene knyttet til Nyland syd blir gjennomført, avrunder Tønsberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere