Lokalpolitikerne støtter Riverside

Bydelen vil at Riverside ungdomshus skal få hele potten med midler til ungdomstiltak.

Bydelen vil at Riverside ungdomshus skal få hele potten med midler til ungdomstiltak. Foto: ARKIVFOTO

I kveld skal bydelsutvalget i Gamle Oslo blant annet avgjøre hvem som skal få tilskudd til ungdomstiltak.

Grønland: Potten til ungdomstiltak er på 900.000 kroner, og bydelen har til sammen mottatt åtte søknader.

Den statlige tilskuddsordningen er rettet inn mot ungdom som bor i større bysamfunn, nærmere bestemt en bedring av oppvekstvilkårene for gruppa i alderen 12 til 25 år.

Bydelsdirektøren har anbefalt å tildele hele beløpet til Riverside ungdomshus. Huset vil tilby praksisplasser til ungdom som har droppet ut av skole og arbeidsliv.

Fritt brukervalg

Et annet forslag som skal behandles er fremmet av Kjell Johansen (Frp). Han ber bydelsdirektøren utrede om det lar seg gjøre å innføre fritt brukervalg i den kommunale hjemmetjenesten.

Johansen viser til en brukerundersøkelse i 2010 som han mener viser at private leverandører i større grad enn kommunale stiller med samme hjemmehjelp til brukerne.

Dette mener han er av stor betydning, fordi det føles utrygt å ha forskjellige ansatte som kommer og går i brukernes hjem.

Volin barnehage

Østkantavisa skrev tidligere denne måneden om barnehagen i Opplandsgata på Vålerenga som går en usikker framtid i møte. Da det ble påvist sopp og mugg ble det bestemt å legge den ned i august.

BU ønsker imidlertid fortsatt drift av barnehagen, og informasjon om mulighetene for dette vil bli gitt på møtet i kveld. Som vanlig finner BU-møtet sted i Platous gate 16, og starter med åpen halvtime klokka 17.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.