RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lokalsamfunnet på Ljan gjør opprør


Julie Allergoth og Gunn Verlin i Foreldreutvalget på Ljan skole setter seg kraftig til motverge mot forslag til skolebehovsplan. Ingen vil at barna flyttes over til Hauketo, påpeker de.
Julie Allergoth og Gunn Verlin i Foreldreutvalget på Ljan skole setter seg kraftig til motverge mot forslag til skolebehovsplan. Ingen vil at barna flyttes over til Hauketo, påpeker de.
Utdanningsetaten vil flytte Ljan skoles elever over til Hauketo ungdomsskole, og vekk fra Nordseter. - Hele bygda stiller seg fullstendig uforstående til forslaget. Alle her er sterkt imot, sier leder av Foreldreutvalget Gunn Verlin.

LJAN: Verlin og Julie Allergoth i Ljan skoles foreldreutvalg har samlet bred støtte bak en massiv protest mot Utdanningsetatens forslag til skolebehovsplan.

Med knapp høringsfrist har etaten sendt ut forslag på høring. For Ljan og Nordstrands del er det litt av en "bombe" som er avdekket.

Elevene på Ljan skal i fremtiden flyttes over til Hauketo ungdomsskole, ikke Nordseter som idag. Tanken bak er å avlaste Nordstrandsplatået, som har sprengt kapasitet på skolene.

Kraftig imot

Ljan mobiliserer nå til krig. Foreldreutvalget er imot. Kirken protesterer. Ljan Idrettsforening likeså. Ljan Tennisklubb reagerer også sterkt. Ingen støtter at barna deres skal over til Hauketo.

LES SAKEN: Kirken og idrettslivet protesterer

Ljans barn har alt sitt sosiale liv og virke i Bydel Nordstrand. Kontakten mot Hauketo er i praksis ikke-eksisterende.

- Vi synes dette er vanskelig. Vi er en del av Nordstrand. Hele samfunnet er bygget opp rundt aktiviteter på platået. Her bygger vi våre relasjoner og nettverk frem til ungdomstida. Forslaget er også lokaldemokratisk feil. Vi avlegger våre stemmer i Nordstrand, og har sånn sett ingen innflytelse på hva som skjer i en annen bydel, påpeker leder i FAU Gunn Verlin.

Julie Allergoth er opprørt over at barna skal rykkes opp med roten fra sitt nærmiljø, og flyttes over til et område hvor de ikke har noen tilhørighet.

- Vi frykter at man her river opp med rot et etablert sosialt nettverk. Det skaper utrygghet blant barna. Vi frykter folk på grunn av dette vil søke seg vekk fra Ljan skole. Skolen trenger ikke færre elever, men flere. Ljan har allerede et ugunstig elevtall som gjør økonomien på skolen vanskelig, påpeker Allergoth.

Flytter på tall

FAU mener etaten flytter på tall for å få et regnestykke til å gå ihop. Uten henblikk på de store sosiale konsekvensene, påpeker FAU.

- Man skal få kabalen til å gå opp. Platået er sprengt og da er det kjapt for dem å bli kvitt 90 elever og flytte dem på en annen ungdomsskole. Helt meningsløst. Hvorfor skal det gå utover Ljan, spør Allergoth seg.

LES OM SKOLENE I BYDEL ØSTENSJØ: Kritiske til skolebehovsplanen

Foreldrene har skrevet en fyldig høringsuttalelse på fire sider til Utdanningsetaten. Det er sterk bekymring for Ljan-elevenes faglige utbytte hvis de skal over til Hauketo.

Ljan skole sliter allerede med svake resultater, mye som følge av ustabil økonomi og ressurser. Overgangen til Nordseter gir ungene et faglig løft, slik at de likevel kommer godt ut, påpeker FAU.

Nordseter ligger i tetsjiktet, mens Hauketo ligger mye lavere, vises det til.

- Vi tror ikke barna vil få det løftet de sårt har behov for, hvis de blir flyttet fra Nordseter til Hauketo. Dette er svært bekymringsverdig, skriver FAU.

Foreldrene mener dessuten at forslaget til etaten er i strid med Lærerplanens fokus på viktigheten av samarbeid med lokalmiljøet. Dette vil falle bort med flytting til Hauketo, hvor ingen idag har noe tilhørighet.

- Vi ser at alt liv på Ljan trekkes i retning Nordstrand. Bydelsgrenser er mer enn en strek i bakken. Hvorfor bygger man ut Hauketo når det ikke er behov for det? Hvorfor ikke heller bygge ut Nordseter, spør Allergoth.

LES HVA NORDSTRANDS BLAD MENER: Vekstens utfordringer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere