Lokalt samarbeid for sikkerhet

Har man to lokale parter som begge jobber for sikkerhet, er det naturlig at de samarbeider. Det har brann- vesenet og vakt- selskapet Sikkerhetsgruppen Nordstrand gjort i lang tid, men nå blir det enda tettere.

Nordstrand: Vi har inngått en samarbeidsavtale med Brann- og redningsetaten vedrørende utrykninger, sier Lasse Syversen, daglig leder i Sikkerhetsgruppen Nordstrand. Avtalen går ut på at vi omgående varsler brannvesenet på Kastellet når vi mottar brannmelding fra våre kunder. På denne måten kan det spares ferdifulle minutter. Dette samarbeidet vil vi kunne spare tid på, men det kan også føre til noen utrykninger til falske alarmer, sier Bjørn Haakens, brannmester på Kastellet.

Vår lokale brannstasjon har mange firmaer med direkte varsling til brannvesenet om røykvarsler blir utløst. Men vi har ingen slike private avtaler. Men avtalen med vaktselskapet kan altså i en del tilfeller hjelpe oss å spare tid, sier brannmesteren.

Vaktselskapet har mange abonnenter innenfor et par minutters kjøring, og da kan vaktbilene raskt rykke ut for å kontrollere alarmen. Men ved lengre avstander er det betryggende at brannvesenet raskt kan få melding - selv om muligheten for falsk alarm er til stede.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.