*Nettavisen* Nyheter.

Løkka-jente serverer Grand Prix-drink

Silje Takle elsker jobben sin som bartender. BEGGE FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Silje Takle fra Grünerløkka er klar for en helgrønn Melodi Grand Prix-fest lørdag.

LØKKA: Har du noen gang lurt på hvordan Melodi Grand Prix-artistene har det i ”green room” når de venter på poengutdelingen? Skandinavias beste bartender, Silje Takle, har forsøkt å fange GP-stemningen i en drink.

– Det finnes knapt noe som byr på mer fest og farge enn en internasjonal Grand Prix-finale. Derfor må en ekte Grand Prix-drink selvsagt være fargerik. Og siden artistene blir henvist til nervepirrende venting i ”green room” når de selv ikke står på scenen, ga fargen seg selv. Den måtte bli grønn, sier Silje Takle.

Hun påpeker at The Green Room-komposisjonen blir hennes eneste Melodi Grand Prix-bidrag når sirkuset inntar Norge i slutten av mai. Det musikalske har hun holdt seg langt unna.

– Jeg syntes det var mindre styr å komponere en egen GP-drink fremfor å komponere en sang. Det tror jeg Didrik Solli-Tangen og hans låtskrivere klarer fint uten min hjelp. Men bare så det er sagt: The Green Room er garantert ingen ballade, ler Silje Takle.

Siljes eventyrår

Nesten samtidig med at farsotten ”Fairytale” snudde opp ned på Alexander Rybaks liv 16. mai i fjor, gjorde tittelen ”Skandinavias beste bartender” det samme for Silje Takle.

LES OGSÅ: Gikk for gull med bestemor

– Det har skjedd utrolig mye. Prisen har løftet meg faglig, men den har også gitt meg tilgang til mye jeg trolig ikke ville klart på egenhånd. Det som har skjedd det siste året har rett og slett vært en liten eventyrhistorie. For å sitere Alexander Rybak kan du trygt si at ”I’m in love with a fairytale”, sier Silje Takle.

Lag din egen Green-drink

Slik fanger du smaken av ”The Green Room” til Grand Prix-festen:
4 cl ABSOLUT Pears.
1/2 grønt eple
2 cl eplejuice - litt søt.
2 cl sitronsaft
2 cl sukkerlake
Reven ingefær
En dråpe Ricard
Mødl eple og ingefær. Ha i alle ingrediensene - shake godt. Dobbeltsil over i cocktailglass.
Garner med eple

Ønsker du mat og drikke tips? Sjekk ut forbrukersiden på dittOslo

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag