*Nettavisen* Nyheter.

Lokker frem hemmeligheter

I dag har Linn Skåber fra Ekeberg norgespremière på forestillingen Hvite dager på Oslo Nye Centralteatret. Som terapeut lokker hun frem hemmelighetene til de innlagte kvinnene med rusproblemer.

EKEBERG/SENTRUM: Det er sjelden der så mange kvinner på scenen, så derfor er det veldig moro å være med i dette stykket, smiler Linn Skåber.
Hun spiller terapeuten Mette, som har rykte på seg for å være veldig dyktig.
Jeg har snakket med terapeuter for å finne ut hvorfor rollefiguren min er god. Jeg tror det er fordi hun ser menneskene bak avhengigheten og at hun har sosial intelligens. Man må ha litt røff omsorg for pasienter med rusproblemer, sier hun.

Grensen

Rusavhengighet er et vanskelig tema å lage underholdning av, så for å hjelpe seg har skuespillerensemblet hatt besøk av terapeuter og tidligere misbrukere. Skuespillerne fikk utdelt en liste med seks punkter fra Blå Kors over når man er i faresonen for å være avhengig av alkohol.
Det var litt skummelt å lese. Hvor går egentlig grensen for når man er alkoholiker? sier Skåber

Alle kjenner noen

I Hvite dager kommer man under huden på kvinnene som er på det idylliske behandlingsstedet i skjærgården. Når dampen fra rusmisbruk, skyld og konsekvenser stiger til overflaten, avdekkes gradvis deres mørke sider.
Dette er et vanskelig tema som når mange. Alle kjenner noen, eller er i familie med noen, som er avhengige av rus. Det jeg liker så godt med stykket er at det tar for seg problemer som mange kjenner igjen. Rusavhengighet er noe som kan ramme alle. I Hvite dager er det en gjeng med kvinner fra alle samfunnslag.
Hva har du lært av å jobbe med dette stykket?

Det har bekreftet det jeg visste; at alle må ta vare på hverandre og se hverandre. Folk må sladre mer og bry seg mer om naboen og ikke alltid tro på den bra fasaden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag