RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lokker studenter med god lønn

Bydel Østensjø mangler fortsatt mange pedagogiske ledere og satser nå på å rekrutere studenter som er ferdige til våren.

ØSTENSJØ: Oslo mangler mer enn 900 pedagogiske ledere til kommunale og private barnehager. Dette løses ved dispensasjoner og rekrutteringskampanjer.

Bydel Østensjø har idag 32,5 årsverk på dispensasjon i ubesatte stillinger. I tillegg kommer sju årsverk dispensasjoner gitt for kortere perioder i forbindelse med sykdom og liknenden. Totalt har bydelen 223 personer med førskolelærerutdanning ansatt.

– Nesten 30 prosent av dispensasjonene er gitt til personer med annen høyere utdanning, sier seksjonsleder Anne K. Isene Bjørland i Bydel Østensjø.

Deltidsstudier

16 av de ansatte som går på med dispensasjon går også på deltidsutdanning på Høyskolen.

– Vi har et kull som er ferdig våren 2012 og ett kull som er ferdig høsten 2012. Dette er personer som har en bindingstid til kommunen i to år etter endt utdanning. Vi prøver å legge forholdene til rette slik at disse kan bli i bydelen. Vi er også en bydel som har god avlønning av pedagogiske ledere, sier Bjørland.

Bjørland forteller videre at bydelen har mange fagarbeidere og i tillegg mange assistenter med lang erfaring fra barnehagesektoren.

– Dette er et godt supplement til førskolelærerne. Vi har stedlige tilsyn i barnehagene. Dette er et omfattende arbeid. Totalt sett er det få avvik og vi ser at våre barnehager totalt sett driver gode barnehager innenfor de rammene som er satt, sier Bjørland.

Egen rekruteringsplan

Bjørland forklarer mangelen på førskolelærere med den massive barnehagebyggingen de siste årene.

– Siden 2005 har vi hatt en storstilt utbygging av nye barnehageplasser. Når det er plasser som åpner midt i året ser vi at det er vanskeligere å få rekruttert nok førskolelærere, sier hun.

Bydelen har utarbeidet en egen plan for rekruttering og det er nedsatt en gruppe som jobber særskilt med å følge opp dette, blant annet gjennom annonsekampanjer.

– Dette er stillinger som skal lyses ut ved en felles annonse i februar i håp om å rekruttere pedagoger som er ferdig utdannet til våren, sier Anne K. Isene Bjørland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere