RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lommelyktmars for en lysere bydel


Belyser saken: Rødt Gamle Oslo ønsker å belyse de mørke sidene av bydelen, bokstavelig talt. F.v. representant for Bydel Gamle Oslo for Rødt, Marit Halse, Ingrid Frank Nilsen og Geir Hem, fra Bydel Gamle Oslo Rødt.
Belyser saken: Rødt Gamle Oslo ønsker å belyse de mørke sidene av bydelen, bokstavelig talt. F.v. representant for Bydel Gamle Oslo for Rødt, Marit Halse, Ingrid Frank Nilsen og Geir Hem, fra Bydel Gamle Oslo Rødt. Foto: Foto: Linn Husby
Oslo har mange mørklagte gater og traseer på nattestid. Fredag startet Rødt Gamle Oslo på en av sine planlagte lysmarser for å sette fokus på problemet.

GRØNLAND: – Jeg bor selv på Tøyen, og synes ikke det er så veldig gøy å gå hjem fra Grønland på kvelds og nattestid. Dette er absolutt noe jeg kjenner på hver eneste dag, sier Nina Reim, som med lommelykt har møtt opp for å støtte saken.

Etter tips fra beboerforeninger og velforeninger i bydelen har Rødt Gamle Oslo fått en oversikt over hvor det per i dag er mørklagt i byendelen. Spesielt gjennomgående er det, at det egentlig finnes lyskilder, men at disse ikke repareres.

Lyskildene brukes ikke

Etterstad velforening er en av de som har sendt inn tips. De opplyser om at belysningen på selve Helsfyrterminalen stort sett er tilfredsstillende, med ett unntak. Under broen er det stort sett alltid mørkt. Imidlertid finnes det lamper i taket under broen, men problemet er at disse sjeldent er på. Nå spør de seg om ikke dette skal bli fikset snart.

Samme problemstilling finner man i Vaterlandsparken. Her er det satt opp mange lyskilder, men i utkanten av parken er ingen av disse i funksjon. For dårlig mener Rødt.

– Det er fjollete at man skal bli nødt å ta omveier fordi byen ikke er lys nok, og fordi lyskilder ikke brukes. Og Vaterland kunne jo virkelig vært et utrolig kult og fint oppholdssted, også på kveldstid, med de grønne områdene og nærheten til elva. Hvorfor gjør man ikke noe for å endre på forholdene her?, spør Marit Halse, representant for Rødt i Gamle Oslo bydelsutvalg, som mener området rett og slett forfaller. Dette vil Rødt gjøre noe med.

Les også: Jente forsøkt bortført i mørket

Trygt nærmiljø

Bydelsutvalget fastslo ved budsjettforhandlingene for årets budsjett i desember, at Bydel Gamle Oslo har mang mørke gater og parker, for eksempel langs gangveien i Nonnegata og skulpturparken, og at de ønsker å få igjennom et vedtak for at bydelens innbyggere skal kunne ha et trygt nærmiljø. Bydelsutvalget bad derfor bydelsdirektøren kreve at Gamle Oslo prioriteres slik at det blir belysning på de stedene hvor det mangler i dag.

På Bydelsutvalgsmøtet som foreligger 1. mars, kommer Bydelsdirektøren til å informere om at det er sendt brev om dette til Bymiljøetaten.

– Dette er bakgrunnen for at vi startet med denne aksjonen nå, sier representant for Rødt i Gamle Oslo, Geir Hem, som vil jobbe for å forbedre situasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere