*Nettavisen* Nyheter.

Lommetyv tvang kvinne til å masturbere seg

Det var ved slottsplassen at 26-åringen truet kvinnen.

Det var ved slottsplassen at 26-åringen truet kvinnen. Foto: Google maps

26-åringen stjal kvinnens veske. Så fulgte han etter henne, og truet henne til å masturbere han for å få vesken tilbake.

03.09.14 14:44

SLOTTSPARKEN: Det var i februar i fjor at den 26 år gamle mannen stjal en veske med lommebok og en mobiltelefon fra en kvinne.

Han oppsøkte henne da hun var på vei hjem. Da truet han kvinnen til å masturbere seg.

Mannen er nå dømt for å ha truet til seg seksuell omgang og tyveri, i tillegg til et tilfelle hvor han befølte en annen kvinne på brystene og oppbervaring av narkotika.

Dommen lyder på fengsel i to år og åtte måneder. I tillegg må han betale 100.000 kroner i oppreisning til kvinnen.

26-åringen erkjente ikke straffskyld for tyveriet, eller for å ha truet kvinnen til å masturbere seg. Han mener han ikke truet kvinnen, men sier han ba henne masturbere ham for å få vesken tilbake.

Redd for voldtekt

Retten er derimot sikker på at mannen har truet kvinnen. De la hele kvinnens forklaring til grunn.

Hun fortalte retten at mannen var agressiv og at hun var rett for at han skulle voldta henne.

Hun hadde bestemt seg for å gå hjem fordi lommeboken var borte. Det var da mannen kontaktet henne og vist henne at han hadde vesken.

De slo følge, og etterhvert ble hun overtalt til å la ham beføle brystene hennes, med lovnad om å få tingene tilbake.

Kvinnen fikk likevel ikke tingene sine. 26-åringen ville at hun skulle masturbere ham, og truet med å ta henne bak et hjørne og voldta henne.

Av redsel for å bli voldtatt, gjorde fornærmede det mannen ba om.

Da dette var gjort, kastet mannen vesken hennes på bakken og dro fra stedet. Vesken viste seg å være tom.

Bankkortet hadde 26-åringen beholdt, og brukt til taxi hjem.

LES OGSÅ: Ukjente menn kontaktet jenter på Oslo vest

Forsto at det ikke var frivillig

26-åringen var veldig beruset den kvelden i februar. Han forklarte retten at han forsto at kvinnen ikke masturberte ham frivillig. Hun gjorde det fordi han hadde lommeboken hennes. Han holdt likevel fast på at han aldri truet henne.

- Jeg forsto ikke hva som gikk av meg, sa han i retten, og la til at han ville ha merket at kvinnen var redd dersom han ikke var så full.

LES FLERE OSLO-NYHETER HER

Mannen hevdet at han ikke hadde stjålet fra kvinnen, men funnet vesken hennes og gått etter henne for å gi denne tilbake. Han forklarte at han hadde tatt ut kredittkortene. Mobiltelefonen hadde han ikke sett.

Tidligere domfelt

Om episoden som fant sted senere samme år, erkjente 26-åringen straffskyld. Han skal ha slått følge med en kvinne hjem fra byen.

Da skal han ha befølt og klemt kvinnen på brystene. Hun skrek, og en vekter kom til. På dette tidspunktet var han i besittelse av narkotika.

Mannen er tidligere domfelt fem ganger for vold-og vinningsforbrytelser. I tillegg er han bøtelagt en rekke ganger for seksuelt krenkende adferd og uanstendighet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.