*Nettavisen* Nyheter.

Lommetyvene herjer på Ulvøya

Fagin pakker sakene og rømmer huset i frykt for at Oliver skal sladre til politiet. Foto Kaja Stabursvik

Ulvøya teater satte i helgen opp Charles Dickens' forestilling om Oliver Twist. Med manus basert på filmen fra 1946, og sangene fra den mer kjente musikalen, var det duket for en underholdende og ikke så rent lite dramatisk forestilling.

Klikk på bildet for å forstørre.

Oliver i heftig diskusjon med Mr. Brumble. Foto: Kaja Stabursvik

Klikk på bildet for å forstørre.

Mrs. Bedwin har en beskjed til Oliver, men dør før hun rekker å overgi den. Foto: Kaja Stabursvik

Klikk på bildet for å forstørre.

Noe mat, men altfor lite preger hverdagen på barnehjemmet. Foto: Kaja Stabursvik

ULVØYA: Om lag 20 skuespillere fra Nesodden, Bekkelaget, Ulvøya og omegn bidro til at oppsetningen av høstens forestilling om Oliver Twist ble en flott reise inn i Dickens samfunnsrefsende univers.

SE BILDESERIE FRA FORESTILLINGEN! Teateret på Ulvøya

Regissør Aud Bjørnevik fortalte før forestillingen startet at de hadde satt en anbefalt aldersgrense på ni år.

– I musikalen om Oliver Twist får man inntrykk av at livet som ikke er så ille der barna hopper rundt og danser og synger. Vi har basert manus på filmen fra 1946, for situasjonen som Dickens beskriver er ikke så rosenrødt som i musikalen. Det ville ikke vi ha noe av, så dette er et drama, sier Bjørnevik som anbefalte å holde på barna hvis det skulle bli for dramatisk.

Ikke lettskremte

Og dramatisk ble det. Men ikke skummelt nok til at de minste trengte å holdes på. På bakerste rad var det en gjeng med unge tilskuere som sto oppå stolene for å få med seg alt som skjedde på scenen.

Dramatisk, ja. Men kanskje heller svært spennende og altoppslukende for en generasjon som har vokst opp med filmer som Harry Potter og Narnia.

Gode skuespillerprestasjoner

Vanligvis oppfører Ulvøya teater høstens forestilling fire ganger, men denne gangen bestemte de seg for å holde seg til tre gnager.

– Dette er det vanskeligste skuespillet vi har satt opp noen gang, så vi bestemte oss for å spille det tre i stedet for fire ganger siden vi var litt usikre på om vi kom til å klare det i det hele tatt, sier Bjørnevik.

Skal man vurdere ut ifra publikumsresponsen ser det ut til at de klarte oppgaven godt, og Bjørnevik regner med en repriseoppsetning i januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag