RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LOMME-HD: Dette HD-videokameraet er ikke større enn et kompaktkamera.
LOMME-HD: Dette HD-videokameraet er ikke større enn et kompaktkamera.

Lommevennlig HD-kamera

JVC har lansert et minikamera som både fikser full-HD video og tar 9 megapikslers stillbilder.

AKAM.NO: HD-videokameraene krymper og produsentene finner stadig nye måter å redusere størrelsen på, uten at optikk og bildebrikker blir dårligere.

JVC har sluppet Everio GZ-X900. Som ikke er større enn et litt stort kompaktkamera, og bør få plass i en jakkelomme. Det har opp video i AVCHD-format til SDHC minnekort.

Se, et konseptkamera!

Les også:
12 nye videokameraer fra Canon
Kameraskred fra Panasonic

Uten elektronisk søker

For å kunne gjøre det så lite, er det naturligvis ingen elektronisk søker. Du har bare skjermen tilgjengelig til dette formålet, noe som er ganske vanlig i dag.

Kameraet har 5x zoom, noe som er lite på et videokamera i dag, men siden kameraet ikke ser ut til å bildestabilisator, trenger du egentlig ikke noe mer. Du ville ikke klare å holde det stille.

Bildebrikken er en av de største du finner i noe videokamera for amatørmarkedet. Den er på 1/2,33 tomme, altså den samme størrelsen som i mange kompaktkameraer. Større brikke gir normalt høyere bildekvalitet, så dette lover bra.

Les også: Kompakt systemkamera med HD-video

Tar også stillbilder

På bildesiden ser kameraet spennende ut. Du kan ta opp video i ekstreme hastigheter, og spille dem av i langsom kino. Inntil 500 bilder pr. sekund (i lav oppløsning), og 10x avspillingstiden er mulig.

Sjekk spesifikasjonene her

Du kan ta stillbilder med ekte oppløsning på 9 megapiksler. Dersom du filmer, og det dukker opp et spennende motiv du vil fotografere, kan du ta stillbilder med opptil 5 megapiksler uten å avbryte filmingen.

Hele herligheten veier under 300g inkludert batteri og minnekort. Til gjengjeld blir kiloprisen desto høyere. Forventet markedspris er oppgitt til 9990,- kroner når det kommer i salg i juni.

Les hele saken på Akam.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere