RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lompa må stenge tidlig


Her får man bare nyte utepilsen fram til klokka 20, har byrådet bestemt.
Her får man bare nyte utepilsen fram til klokka 20, har byrådet bestemt.
Byrådet har bestemt at Lompa ikke får skjenke ute lenger enn til klokka 20. Naboer med innsyn er årsaken.

GRØNLAND: Sist torsdag vedtok byrådet at Olympen, populært kalt Lompa ikke får innvilget en søknad om å holde uteserveringen åpen til klokka 24.

Uteserveringen, som ligger ut mot bakgården ligger kun 12 meter fra nærmeste nabo, og byrådet legger dette til grunn for å avslå en søknad om dispensasjon fra regelverket.

Det er Sameiet Viva Grønland, som i sin uttalelse mener at en utvidet skjenketid vil være til sjenanse for rundt 100 beboere, som har soveromsvinduer og veranda ut mot bakgården.

«Bakgården er bygget slik at støy bæres lettere enn hva som er tilfellet ved Asylet, og at stedene ikke er sammenlignbare» skriver de.

Søker mener imidlertid at Kafé Asylet nettopp egner seg for sammenlikning. Asylet fikk nemlig dispensesjon fra lov om skjenking, enda nærmeste nabo her bare er 10 meter unna.

«At det opereres med andre rammebetingelser enn konkurrenten vil svekke mulighetene til å lykkes i et stramt marked», skriver Lompa i sin søknad, som også fikk støtte av bydelsutvalget.

Byrådet mener imidlertid at hensynet til naboene må veie tyngst, og sier det ikke foreligger usaklig forskjellsbehandling.

Det lykkes ikke Østkantavisa å få en kommentar fra daglig leder ved Lompa, Nevzat Arikan, og det er foreløpig uvisst om avgjørelsen vil ankes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere