RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Londongran felt


Ordfører Fabian Stang tok første tak under fellingen av julegrana.
Ordfører Fabian Stang tok første tak under fellingen av julegrana.
Ordfører Fabian Stang fikk hjelp av sin kollega fra London da han mandag formiddag satte sagen i en 110 år gammel gran på Ekeberg. 6. desember reises treet på Trafalgar Square i London.

Hvert år gir Oslo kommune et juletre til London som en takk for hjelpen Norge fikk av Storbritannia under andre verdenskrig.

Ordføreren la vekt på vennskap og samarbeid i sine innledende ord. Lokale barnehager og skoler var godt representert under hogstseremonien, og ordføreren sammenlignet hjelpen vi fikk under krigen med det å ha gode venner på skolen og i barnehagen.

- Men prating gir oss ikke noe juletre. Vi har en stor jobb foran oss, sa en opplagt orfører.

Sløv sag

Til stede under seremonien var en rekke offentlige representanter fra Oslo og London. Londons ordfører Carolyn Keen og Fabian Stang tok selv første økt med sagen før de overlot resten av jobben til fagfolk med kran og motorsag. Stang fleipet med at den sløve sagen skyldtes en skrantende kommuneøkonomi.

I den halvannen time lange seremonien var det innlagt matpause med pølsegrilling for barna. Elever ved den Internasjonale skolen i Oslo og 6. klasse ved Ekeberg skole besørget julestemningen med norske og engelske julesanger.

Grønn by

Ordføreren selv er opptatt den dagen julegrana skal reises i London, så det er varaordfører Aud Kvalbein (Krf) fra Nordstrand som får æren av å tenne lysene den 5. desember.

- Det er et oppdrag jeg gleder meg veldig til. Dette er er en verdifull tradisjon som knytter vennskapsbånd mellom våre to byer. Spesielt morsomt er det at årets gran kommer fra Ekeberg og ikke fra de dype skoger. Det viser hvilken grønn by vi har, sier Kvalbein.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere