Gå til sidens hovedinnhold

Løp 138 873 meter på 12 timer

63 løpere stilte til start da Spiridon arrangerte 12-timers løp i innedørsarenaen på Bislet stadion lørdag.

Bislet: 14 kvinner og 59 menn til start i løpet i «kjelleren» på Bislet stadion.

Banen er 546 meter lang. og denne runden presterte vinneren i herreklassen, Bjørn Tore Kronen Taranger (32 år, BFG Fana), å løpe utrolige 254 ganger fra ni om morgenen til ni om kvelden - det vil si at han løp totalt 138 873 meter, noe som i tillegg er ny norsk rekord.

I dameklassen vant Rita Nordsveen (40 år, FIK Orion) en overlegen seier da hun tilbakela 131 890 meter på de samme 12 timene - eller hele 241 runder om man vil, under ærverdige Bislett stadion.

Sprek dame

Lukris Eikum Grønntun (Spiridon LLL) er med sine 74 år å anse som én av kongerikets aller sprekeste damer. Hun noterte seg for formidable 77 688 meter (142 runder) og var godt fornøyd med egen innsats da lokalavisen snakket med henne tre timer ut i løpet;

– Formen er veldig god den, nå har jeg i tillegg fått meg en porsjon med deilig havregrøt - så nå er det bare å fortsette videre, fortalte Eikum Grønntun, som deltok i sitt aller første 12-timers løp, men som har deltatt i flere 24-timers løp og andre langdistanseløp tidligere.

Solid støtte

Gisle Sellevold (IF Klypetussen) benyttet anledningen til å tjene inn penger for et sykehusskip som legger til havn i Afrika og gir gratis sykehusbehandling.

150 enkeltpersoner og 15 bedrifter hadde sagt seg villig til å betale inn minst én krone per runde Sellevold løp, noe som genererte 33 528 kroner på de 127 rundene til den spreke 60-åringen.

Herlig speaker

Blant alle arrangørene som hjalp til med å få denne dagen best mulig for løperne, må vi fremheve stevnets speaker Heming Leira.

I tillegg til å opplyse om rundetider og liknende, vartet Leira opp med gode historier, vitser, alskens musikk, hilsner fra nær og fjern via epost og twitter - samtidig som han oppmuntret hver og en av løperne da de passerte «speakerbua» - en sann motivator og et meget godt bilde på et vellykket arrangement inne på Bislett stadion.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk