*Nettavisen* Nyheter.

Løp fra Mette-Marit

Et knippe sporty trikkeførere sammen med direktør for Oslo Sporvognsdrift, Torild Skogsholm, Grete og Jack Waitz og Nils-Jostein Helland i Vidar Sportsklubb. Bildet er tatt under en fellestrening i begynnelsen av september.

Oslotrikken stilte mannsterke under Oslo Maraton i år. 100 førere stilte på startstreken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Trikkefører Morten Ræge fullførte tre kilometer på 22:46 og var strålende fornøyd. Foto: Sølvi Gaalaas

NORDSTRAND/OSLO: Det var etter invitasjon fra Nordstrand-profilen og løpedronningen, Grete Waitz, at trikkeførerne tok utfordringen. 100 av 400 trikkeførere løp Oslo Maraton som gikk av stabelen den 28. september.

Suksess

Markedssjef i Oslotrikken, Sølvi Gaalaas, forteller at løpet gikk veldig bra.

Kjempebra. Folk var strålende fornøyd, selv om noen nå klager litt over støle muskler og ledd, ler Gaalaas.

Trikken stilte med deltakere i alle distanser, tre kilometer, ti kilometer, halvmaraton og helmaraton (som går over 42 km). I nyhetene har det kommet frem at flere av førerne til og med slo tiden til kronprinsesse Mette-Marit som løp ti kilometer.

Trikkeførerne har trent siden juni, og det har vært tøffe tak for å komme i form. Førerne har stilt til fellestreninger flere ganger i uken. Underveis har de spreke trikkeansatte også fått råd og veiledning av Grete Waitz.

Løperdronningen stilte blant annet opp på trikkestallen på Holtet med sin mann Jack Waitz og styreleder i arrangøren Vidar Sportsklubb, Nils-Jostein Helland, til en peptalk i begynnelsen av september.

Mersmak

Markedssjefen forteller at opplevelsen har gitt mersmak, og hun regner med at Oslotrikken også til neste år stiller mannssterke.

Flere sier at de gleder seg til neste år allerede. Og mange ønsker å slå tiden sin, og har dermed allerede satt seg et mål, forteller hun. Men treningen skal også bringes videre i hverdagen.

Vi kommer til å fortsette med fellestreninger en til to ganger i uken, opplyser Gaalaas og påpeker at trikkeførerne er ganske sunne og spreke.

Vi ligger allerede godt an på sykefraværet, men dette har jo også et sosialt aspekt. Man blir bedre kjent med kolleger, også på tvers av organisasjonen, avslutter hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.