*Nettavisen* Nyheter.

Løpetid i hovedstaden

Idrottslaget i BUL, som arrangerer Sentrumsløpet, forventer at årets arrangement vil ha langt flere deltakere enn i fjor. Foto: FOTO: Idrottslaget i BUL

Våren er i anmarsj og løpsbølgen fortsetter å skylle inn over Oslo. Nå forventer Idrottslaget i BUL atskillig flere deltakere til vårens arrangement, enn det har vært de siste årene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mette Rydjord, administrativ leder i Idrottslaget i BUL, er spent på hvor mange som står på startstreken 7. mai. Foto: FOTO: PRIVAT

Klikk på bildet for å forstørre.

Sentrumsløpet opplever at stadig flere kvinner melder seg på. Foto: FOTO: Idrottslaget i BUL

OSLO: I mai går startskuddet for både Sentrumsløpet og Holmenkollstafetten, to løp som har opplevd et stort oppsving i antall deltakere de siste årene. Sentrumsløpet er først ut, lørdag 7. februar, og arrangøren, Idrottslaget i BUL, ligger godt an til å nå målet om 8000 deltakere.

– Til nå har 1000 flere meldt seg på enn på samme tid i fjor. Med tanke på at vi hadde 6500 deltakere i 2010, er vi ganske sikre på å nå målet, sier Mette Rydjord, administrativ leder i Idrottsslaget i BUL.

Flere kvinner

Hun forteller at økningen i antall deltakere ser ut til å skyldes at stadig flere mosjonister melder seg på Sentrumsløpet, for treningen og det sosiale sin skyld.

Ifølge Rydjord har løpet en mye bredere deltakermasse enn tidligere, ettersom det ikke lenger bare er eliteløpere og folk som er i meget god form som deltar.

– Dessuten ser vi at stadig flere kvinner snører på seg joggeskoene. Vi skal ikke mange år tilbake før vi ser stor overvekt av menn på deltakerlisten. I år ser det imidlertid ut til å bli ganske jevn fordeling mellom kjønnene, forteller hun.

Oppdager effekten

Kjell Vigestad, daglig leder i Kondis, organisasjonen for utøvere av kondisjonsidrett, kan vise til tall som bekrefter at interessen for løping ser ut til å ha tatt av de siste årene. Kondis har hatt en økning i antall medlemmer på 40 prosent fra 2003 til 2010.

Til tross for at medlemstilstrømningen ikke har fortsatt på samme måte til nå i år, er Vigestad overbevist om at løpsbølgen vil fortsette å vokse.

– Det har vært en tendens de siste årene der folk tror de automatisk blir spreke ved å gå inn på et helsestudio. Nå opplever nok flere og flere at løping har større effekt på formen, sier Vigestad.

Han mener også at løping gir større helsemessig gevinst enn for eksempel sykling og skigåing.

– Du kan sykle og gå på ski uten å få noe særlig høy puls. Men i det du gjør et taktomslag fra gåing til løping, får du automatisk en helt annen intensitet på treningen, sier Vigestad.

Håper kroppen lytter til hjernen

I år vil også dittOslo.no være representert i Sentrumsløpet. Uten noe særlig erfaring med løping har journalist Anita Bakk Henriksen meldt seg på, og vil blogge om forberedelsene på Oslobloggen, dittOslo.nos egen blogg.

Hun har blandede følelser for å bytte ut sofakrok og TV-kos med joggesko og svettebånd.

– Jeg gleder meg, samtidig som jeg lurer på hva søren jeg har sagt ja til. Jeg får bare håpe at kroppen klarer å lytte til hjernen den 7. mai, for det blir nok hardere enn jeg tror, sier Bakk Henriksen.

Hun har tatt fatt på oppgaven sammen med en venninne, og håper derfor de kan motivere hverandre.

– Vi intensiverer treningen denne uken og mer skal det bli, avslutter hun.

LES ANITAS FØRSTE BLOGGINNLEGG HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag