RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Loppe-epidemi

Det kryr av lopper i Groruddalen, men frykt ikke; disse loppene klør ikke!

Groruddalen: - Det har gått veldig bra, vi har solgt nesten alt av møbler, og nå har vi auksjon hvor prisene har vært ganske høye faktisk, sa Olav Knutsen fra Rødtvet skoles musikkorps.
Rødtvet var bare et av mange steder hvor det ble arrangert loppemarked i det som antagelig var vårens største loppehelg. Lokalavisen Groruddalen var en liten runde på noen av de lokale markedene, og merket seg at et av de sikreste vårtegn må være at det kryr av lamper, teppebankere, søplesekker med klær og isenkram i ulike varianter gatelangs en søndag ettermiddag. For folk vil ha brukt.

Mye lopper

En tendens som gjorde seg gjeldende de fleste steder var at det var mye lopper, og noen steder nesten for mye.
- Vi har altfor mye klær, vi har ikke sjanse til å få unna alt sammen, sa Ane Kristiansen, selvutnevnt klesentusiast ved Årvoll skoles musikkorps.
- Det er jo kjempesynd, for det er masse fine ting, men vi har rett og slett for mye. Vi pleier å gi bort rester til andre loppemarked, men både de og Frelsesarmeen har nok, så vi blir sittende igjen med fine ting, sa Kristiansen og sa at hun kunne ønske at klærne kunne gå til noen som virkelig trenger dem.
Også på Tokerud skole var det mye lopper.
- Det er mest isenkram og veldig mye bøker hos oss, fortalte Truls Olsen fra Vestli skoles musikkorps, men han fryktet at mangfoldet i loppemarkedene gjør at det kommer færre.
- Vi har ikke hatt veldig høye besøkstall. Det er noe med at påsken er så sen, så det blir få helger å spre loppemarkedene utover, sa Olsen, men la likevel vekt på at de var fornøyd med arrangementet.

Gøy med lopper

For foreldre med barn i korps har loppemarked tradisjonelt vært et skrekkscenario. Det er imidlertid en myte som bør avlives mener de vi snakket med.
- Det er mye jobb, men det er veldig morsomt, sa Olav Knutsen fra Rødtvet. Særlig når det går bra selvfølgelig, fortsatte han, og fortalte at de hadde solgt en sykkel til 1900 kroner på auksjon.
Og rakk ikke du helgens loppemarked; fortvil ikke, det kommer nye sjanser på lokale skoler de nærmeste helgene, og ut fra helgens erfaringer bør det være gode muligheter for å sikre seg både klær og interiør til en rimelig penge.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere