RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Loppemylder på Korsvoll

Det bugnet av lamper, bøker, sko, vesker og leker da Korsvoll musikkorps inviterte til loppemarked i helgen.

Korsvoll: Allerede en time etter åpning av lørdagens loppemarked var det ikke en eneste parkeringsplass å oppdrive ved Korsvoll skole. Folk hadde tydeligvis planlagt et besøk i lengre tid og noen, muligens kloke av skade, hadde tatt med seg både henger og festestropper.
- Vi har vært her flere ganger og det ender alltid opp med større ting enn hva vi hadde tenkt. I fjor var vi pent nødt til å leie henger på nærmeste bensinstasjon for å få med oss både hyller, klær og en flott sofa, smiler Kåre Jensen mens han forbereder seg og familien på dagens oppdrag.
- I dag skal vi prøve å få tak i en lampe til datarommet og muligens en skinnejakke til kona, smiler han og setter fornøyd kursen mot inngangspartiet.

Suksess


På innsiden er det mildt sagt kaotisk med nysgjerrige og kjøpelystne folk på alle kanter. Men det ser ikke ut til å bry Terje Ulsrud, som de siste dagene har sett kjelleren bli fylt til randen og så tømt igjen.
- Jeg har vært med på loppemarked her siden 1990 og nå er vi så og si byens største. I fjor kom det inn rundt 900.000 kroner, noe som er ganske vanvittig med tanke på de 148.000 kronene vi tjente da jeg startet, smiler Ulsrud.
Mye av suksessen kan arrangørene av loppemarkedet utvilsomt gi hverandre honnør for. God planlegging, en kjeller hvor det meste lagres i ulike rom og et flott team som er med hele veien sørger for både orden og struktur.
- Det er viktig å trekke frem det gode samarbeidet vi i korpset har med Korsvoll skole. Uten den hjelpen hadde vi ikke nådd dit vi er i dag. I tillegg mener jeg det er viktig å fokusere på at ting skal være rent og pent og at folk skal kunne kose seg med en kaffe og noe godt mellom slagene, sier Ulsrud.

Føre var


Inne i fashionavdelingen koker det, og Mari Berg har akkurat funnet sin drømmekjole. Nå gjenstår det bare å se etter en lekker lommebok.
- Jeg har vært på dette loppemarkedet mange ganger før og de har stort sett det jeg skal ha. Lommeboken har jeg liksom sett for meg hvordan skal være, men jeg vet jo ikke om jeg finner den, smiler hun.
Mellom stripete akrylgensere og gliterende partytopper finner mange loppeentusister hverandre, men vennskap kan brått bli til hat hvis begge kaster blikket på det samme antrekket.
- Det var en dame her tidligere som nesten rev et skjerf ut av hånden på meg, men jeg klarte å komme meg vekk. Man skal ikke undervurdere de menneskene som virkelig har sett seg ut noe de skal ha, koste hva det koste vil, humrer en middelaldrene dame mens hun baner seg vei mot døren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere