*Nettavisen* Nyheter.

Loppene hopper igjen

Våren er loppemarkedsesong. Klær, husgeråd, bøker og mye mer skiftet eier på Rødtvet skole lørdag.

Rødtvet: Rødtvet skole lå rolig og stille i solskinnet sist lørdag. Men innenfor veggene var det liv. Besøkende var på jakt etter de beste loppene og pløyde gjennom hyller med bøker, hauger med klær og kasser med sportsutstyr.
Vi i Rødtvet skoles musikkorps har loppemarked denne helgen, og det har vært godt besøkt, sier Olav Knutsen, ansvarlig for loppemarkedet. Han gleder seg over både godt vær og få "konkurrerende" loppemarkeder i nærheten. Dette ga en jevnt tilsig med folk på Rødtvet.
Det er mange som kommer fra nærmiljøet, og vi kjenner igjen en del folk fra år til år. Men det er ikke alle som kjøper så mye. Mange synes det bare er artig å gå på loppemarked og se gamle ting, forklarer Olav Knutsen.
Høydepunktet var selvsagt auksjonen i aulaen, der budene satt løst fra tilskuerne foran scenen.
Jubilerer
Rødtvet skoles musikkorps feirer 40 år i år, og i den forbindelse skal hele korpset på englandstur. Da er loppemarkedet en viktig inntektskilde. Mens Rødtvet skole var under oppussing, ble det liten loppemarkedvirksomhet for korpset, og det syntes på inntektene. Nå er de imidlertid i rute igjen.
Det er noen som sier det er vanskelig å få folk til å stille opp på frivillig arbeid, men vår erfaring er at folk stiller opp velvillig. Det er gøy å arrangere loppemarked, for det er en sosial og sammensveisende ting, forklarer Olav Knutsen. Med et smil utelukker han imidlertid ikke at det kan bli noen slitne rygger og såre føtter i etterkant.
Mangler lokaler
Rødtvet skoles musikkorps måtte styre unna både større møbler og hvitevarer ved årets loppemarked. Grunnen er at korpset ikke har lagringsplass til slike store lopper.
Vi tar gjerne imot tips om hvor vi kan finne plass, sier Olav Knutsen. Samtidig benytter han anledningen til å takke alle som har stilt opp og bidratt med alle loppene.
En av loppene havnet til og med i redaksjonen til Lokalavisen Groruddalen, etter at utsendte journalist fant Antiloop med "Believe" på cd-singel og fikk lyst til å mimre litt...

Vi kjenner igjen en del folk fra år til år
Olav Knutsen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag