*Nettavisen* Nyheter.

Lopper både i blodet og i regnskapet

I lederen 8. mai oppfordres korps og idrettslag til å tenke nytt fordi loppemarkeder ifølge avisa avliver all dugnadslyst og skremmer vekk foreldre. Det stilles spørsmål om det kanskje finnes enklere dugnadsformer som gir nødvendig inntekt.

Som de fleste andre korps er Løren skoles musikkorps avhengig av dugnader, både loppemarkeder og annet. Etter bortfallet av automatinntekter, som ikke kompenseres, har vi måttet øke dugnadsinnsatsen. I tillegg til å utvide antall ganger vi rydder området rundt Økern torg for søppel, tok vi også på oss å dele ut telefonkataloger.

Mange korpsforeldre kunne tenke seg å betale mer eller alt i kontingent for å slippe dugnader. Men da må kontingenten tredobles. Det vil ekskludere mange andre. Vi er derfor avhengige av å skaffe penger gjennom ulike dugnader. Selv om vi har tenkt mye, er det vanskelig å finne «ønskedugnaden» mye penger for liten innsats.

Loppemarkeder vil fortsatt være den enkeltdugnaden to ganger i året som korpset er helt avhengig av. Dessverre er det liten politisk forståelse for at korps trenger penger. Kanskje er det fordi sentrale politikere lever i en annen virkelighet. Tidligere finansminister og nåværende stabssjef på statsministerens kontor, Eirik Schjøtt Pedersen, er leder i Hosle skolekorps i Bærum. Vårens loppemarked der ble regna som dårlig. De fikk inn kr 290 000. Lørens loppemarked har aldri kommet over 150 000.

Til vårt loppemarked 7. og 8. juni har mange arbeidsomme foreldre samla inn store mengder lopper i forkant. Vi har denne gangen langt flere lopper enn vi noen gang har hatt. Men likevel er nok muligheten for å komme i nærheten av det som regnes som et dårlig loppemarked på Hosle liten. Men vi kan alltids håpe, og fortsette å tenke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag