RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lopperud-brakker på vent


Hanne Eldby (SV) og resten av BU er ikke bortskjemt med tilhørere på sine møter, men denne gang var det fullt hus grunnet engasjerte Lopperud-foreldre.
Hanne Eldby (SV) og resten av BU er ikke bortskjemt med tilhørere på sine møter, men denne gang var det fullt hus grunnet engasjerte Lopperud-foreldre.
Østensjø bydelsutvalg (BU) utsatte mandag saken om barnehagebrakkene på Lopperud.

LOPPERUD/BØLER: Foreldre ved Lopperud barnehage møtte mannsterke opp da BU skulle behandle den omstridte saken om de midlertidige barnehagebrakkene i Paal Bergs vei (se faksimile).

Løftebrudd

Hege Robberstad er oppriktig bekymret for barnas hverdag, og sa det er et gedigent løftebrudd å la brakkene stå.

I september sa barnehagesjefen til Nordstrands Blad at brakkene skal vekk fordi det ikke er plass til dem. Nå skal de stå. Dette er ikke måten å bygge tillit på, sa Robberstad i åpen halvtime.

Ungene er lykkelig uvitende om konflikten, men det er de som er skadelidende på lang sikt. Jeg ber dere virkelig om å stemme for kvalitet og ikke kvantitet, sa småbarnsmoren.

Bekymret for trafikken

Pål Martin Skogshagen møtte på vegne av Lille Langerud boligsameie, og uttrykte bekymring for trafikksituasjonen i området.

Det samme gjorde Nina Skovly i Bakkehavn Sambyggelag, som ettertrykkelig uttalte at bydelen bare kunne glemme å leie tomt av dem for å lage p-plasser til barnehagen.

Vi har vært snille og tålmodige lenge, og lånt ut tomten vår til kommunen under ombygging av både Bakkehavn og Lopperud barnehager. Nå vil vi ha tilbake og bevare det lille grøntarealet vi har, fastslo hun.

Avgjørelse ble utsettelse

Da BU behandlet saken, takket lederen av bydelens oppvekstkomité foreldrene for oppmøtet.

Nå vil vi trolig gjøre en bedre vurdering av saken enn om dere ikke hadde engasjert dere. Vi vil beholde brakkene hvis mulig, men ønsker gode utearealer og en forsvarlig trafikksituasjon. Vi foreslår derfor en befaring, sa Hanne Eldby (SV).

Frp ved Tommy Skjervold ville fatte vedtak om at brakkene må bort.

Hele BU ønsker å oppnå full barnehagedekning, men til hvilken pris? Denne saken bidrar til politikerforakt, og vi må stå ved tidligere retningslinjer, sa han.

Britt Inglingstad (V) foreslo å utsette saken til etter en befaring.

Dette gikk flertallet i BU inn for, mot Frps tre stemmer til eget forslag om å avgjøre saken der og da i foreldrenes favør.

Lopperud-brakkene vil dermed også bli et tema i BUs møte torsdag 11. desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere