*Nettavisen* Nyheter.

Lopperud-foreldre redde for ulykker

BEKYMRET: Foreldrerepresentant Jens Schei Hansen (t.v.) frykter konsekvensene når det nå er bestemt at brakkene i bakgrunnen skal bli stående i fire nye år. Her med datteren Maren Oline og foreldrerepresentant Per Julius Helweg med tvillingene Theodor og Alice. Foto: ARKIVFOTO: NINA S. OLSEN

Lopperudforeldre frykter at det må skje en ulykke før de blir tatt på alvor. Naboer er også skuffet over at de ikke er blitt hørt.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKUFFET: Nina Skovly i Bakkehavn Sambyggelag sier naboene nå må finne løsninger for å overleve i nærområdet. Foto: ARKIVFOTO: NINA S. OLSEN

LOPPERUD: Jens Schei Hansen, småbarnsfar og leder av Samarbeidsutvalget i Lopperud barnehage, synes det er skikkelig trist at Lopperud-brakkene nå blir stående.

LES OGSÅ: Lopperud-brakkene består

Del på Facebook

– Det ene er at vi er redd for at tilbudet nå blir dårligere, med enda større press på de små utearealene. Allerede nå merker foreldre og ansatte at utearealene er for små, sier Schei Hansen.

– Det er beklagelig at vi ikke blir hørt, og at de som har besluttet dette legger mer vekt på å stappe inn unger enn på kvalitet i barnehagehverdagen. Brakkene står jo på det som skal være utearealet, og det er synd at Lopperud ikke får bli den fine barnehagen den skulle vært, sier Schei Hansen.

– Det andre er at veien overhodet ikke er dimensjonert for så mye trafikk som det nå er. Brakkene var opprinnelig en midlertidig løsning, og det er overhodet ikke tilrettelagt for at så mange foreldre skal hente og levere, påpeker han.

– Spesielt om vinteren ser vi mange nesten-ulykker, og det oppstår daglig farlige situasjoner med vill parkering og biler som kjører opp på fortauet. Vi frykter at det må skje en ulykke før noe blir gjort, sier Schei Hansen.

Skuffede naboer

Nina Skovly i Bakkehavn Sambyggelag representerer mange av naboene til Lopperud barnehage.

– Vi er kjempeskuffa, men dessverre ikke overrasket, sier Skovly på vegne av naboene.

– Dette har skjedd før, de sier brakkene skal stå en viss periode og så blir det flere år. Det berører oss ganske hardt. Vi vet jo fra tidligere runder at vi taper uansett, men vi kommer ikke til å gi oss. Nå må vi finne løsninger for å overleve i nærområdet vår, sier Skovly.

LES OGSÅ:

Naboer fortviler over barnehagebråk

- En hel generasjon får et dårligere tilbud

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.