Loppesesongen er i full gang igjen

Beatrix Chikwa (f.v.), Victoria Veronika Ioner, Emma Julie Holm, Helene Unander og korpsmamma Åse Unander fra Hasle korps var godt forberedt før sist helgs loppemarked på Hasle skole.

Beatrix Chikwa (f.v.), Victoria Veronika Ioner, Emma Julie Holm, Helene Unander og korpsmamma Åse Unander fra Hasle korps var godt forberedt før sist helgs loppemarked på Hasle skole. Foto: ALLE Foto: Pegah Niku

Hasle skole var først ute med årets loppemarked, og nå jobbes det på spreng i hele Oslo for å få på plass alt av ting og tang som folk har kvittet seg med.

Hasle korps hadde et helt fullt lager før helgas loppemarked – noe for alle.

Loppesesongen er endelig i gang igjen etter vinteren.

Hasle: Loppemarkedet på Hasle skole ble arrangert i regi av Hasle skolekorps. Rundt 200 foreldre har med hjelp fra barna, jobbet frivillig i flere uker for å få alt klart til årets første loppemarked i Oslo.

– Vi har fått inn alt mulig rart, forteller korpsmamma og sekretær i korpset, Åse Unander.

Hun har vært med i korpset i 10 år og var i helga med å arrangere sitt tjuende loppemarked.

– Møbler, glass, bøker, klær, leker og, ja, omtrent alt mulig rart du kan tenke deg som folk ikke trenger lenger. På loppemarked er det noe for enhver smak, fastslår hun.

Forberedt

Og lopper har det vært nok av på Hasle i år.

– Vi har fått inn nok til et helt fullt lager i år. Vi måtte stenge hentingene mye tidligere enn beregnet fordi det har vært helt fullt, forteller Unander.

Gjengen på Hasle var forberedt på stort trykk, og masse folk.

– Det er det første store loppemarkedet etter vinteren. Blir nok mange ivrige sjeler som kommer til å stå i kø når vi åpner i morgen, sa Unander før helga.

– Det er overraskende hvor mange mennesker som finner fram til et loppemarked uansett vær. Vi har jo alt inne også så vi er ikke avhengig av bra vær for å få et bra loppemarked.

– Penger av «søppel»

Og hva hun håper på at korpset skal tjene i løpet av helgen vil ikke korpsveteranen avsløre.

– Det er litt hemmelig. Men jeg kan si at det blir bra med penger av «søppel», ler hun. Loppemarked er gjerne inntektskilde nummer én for mange korps. Også for Hasle.

– Det er hovedinntektskilden til korpset. Vi er helt avhengig av inntekten fra loppemarkedene for å ha penger til instrumenter og alt annet som koster penger når man driver et korps. Alt er jo basert på frivillig arbeid fra foreldrene.

Nå har Hasle gjort sitt for en stund, men andre står nå på for fullt med siste innspurt for sitt loppemarked. Førstkommende helg er det Frelsesarmeen på Grünerløkka sin tur.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.