*Nettavisen* Nyheter.

Loppisshopping

Seks kassetter for 20 kroner og en velbrukt kassettspiller var noen av loppene Berg-elever fikk klørne i. Fra venstre Ingrid Skarpnes Kløverød, Ingrid Rønning og Maria Rolstad Jordal. Foto: Anders Jørstad

Berg-elever hamstret rekvisita til russesyklene under loppemarkedet på Grefsen skole.

GREFSEN: Både Korsvoll, Grefsen og Tåsen skolekorps holdt loppemarkeder i helgen.

LES OGSÅ: Klør det i fingrene? Det er loppetid!

Klokken 10 på lørdagsformiddagen åpnet portene til Grefsen skoles musikkorps' loppemarked, da enkelte loppisfrikere la på sprang etter de hotteste loppevarene. Russejentene fra Berg videregående, Maria Rolstad Jordal og Ingrid Rønning, kjørte en roligere stil da de saumfarte loppemekkaet for russesykkelrekvisita.

Stort utvalg

Sykkelkurv og en velbrukt kassettspiller, som Maria sier hun «håper virker» når batterier er på plass, var noen av loppene hun fikk kloa i. Og med Ingrids kjøp av en Dollie de Luxe-kassett, kan den gamle kassettspilleren også klinge nostalgisk når russejentene legger ut på to hjul i russetida. Jentene synes utvalget er variert, og fra auksjonen i skolegården minnes Ingrid et middagsservise i nokså negative ordelag.

Store kupp

Loppegeneral Hans Peter Verne har vært en av ildsjelene med stor I denne helgen. Helt fram til klokken to natt til lørdag kjørte Verne og kompani rundt og samlet inn loppevarer.

– Det er hektiske dager for de frivillige. Skolen må være tømt for loppevarer før det er undervisning mandag morgen, forteller han.

En velstelt gul barnevogn fra 60-tallet ble under auksjonen solgt for 250 kroner. Verne er sikker på enkelte samlere ville ha bladd opp flere tusenlapper for vogna – og kjøpet viser at loppemarked kan være arena for store kupp.

SE BILDER FRA LOPPEMARKEDET HER!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.