*Nettavisen* Nyheter.

Lørdag aksjonerer Lions igjen

TULIPAN-AKSJON: Lørdag har Lions-klubbene over hele landet sin årlige tulipan-aksjon til inntekt for arbeid mot rus blant ungdom. Inge Moen og Tore Lynau i Nordstrand-klubben oppfordrer alle til å støtte dem ved å kjøpe en bukett. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Ingen dag i året omsettes det så mange tulipaner som siste lørdag i april. Da har nemlig Lions sin store tulipanaksjon.

NORDSTRAND/OSLO: Helt siden på begynnelsen av 1980-tallet har Lions hatt arbeid mot rus hos ungdom som en av sine store oppgaver. Og tulipanaksjonen har bidratt godt økonomisk til dette.

Lørdag finner du altså igjen gulkledde Lions-medlemmer på sentrale steder landet rundt.

Les også: Anne Louise fikk penger til juicefabrikk i Kenya

Selger i hopetall

Nordstrand-klubbens medlemmer vil du møte på Lambertseter, Sæter og Ljan.

– På landsbasis selges det omkring en million tulipaner på denne dagen, og vi i Nordstrand-klubben skal gjøre vårt til at salgstallet blir høyt, sier Inge Moen.

– Vi er allerede godt i gang med forberedelsene, og i tillegg til sentrale salgssteder tar vi kontakt med næringslivet i bydelen.

– Vi har meget gode erfaringer med å komme til lokale bedrifter. De støtter oss gjerne i det arbeidet vi driver, sier Tore Lynau, president i Nordstrand Lions.

Les også: Lions-gave til demensforeningen

Mitt valg

Mye av det som kommer inn på tulipanaksjonen går til undervisningsopplegget ”Dette er mitt valg”. Dette er et opplegg for klassemiljøutvikling og forebyggende arbeid. Og målet er altså å arbeide mot rus og da spesielt narkotika.

Motto for årets aksjon er ”Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne”.

– Håpet vårt er selvfølgelig at vi lørdag får inn mye penger så vi kan videreføre det arbeidet vi retter mot ungdom, og som vi vet har båret frukter, sier Lynau og Moen som selvfølgelig oppfordrer alle til å kjøpe tulipaner førstkommende lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag