Lørdag kan de vinne i Oslo Spektrum

Bendik Brandal Erlandsen, Peder Opland, Jacob Øyre Gundersen og Sondre Semmingsen er klare for MGPjr i Oslo Spektrum. Her under musikkvideoinnspilling i Maridalen.

Bendik Brandal Erlandsen, Peder Opland, Jacob Øyre Gundersen og Sondre Semmingsen er klare for MGPjr i Oslo Spektrum. Her under musikkvideoinnspilling i Maridalen. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Denne uken slipper MGPjr-håpene i Basic Warning tre musikkvideoer. Lørdag gjelder det i Oslo Spektrum.

Klikk på bildet for å forstørre.

Med skikongen: Petter Northug ble med på musikkvideoinnspilling. Her sammen med Sondre, Bendik og Jacob. Foto: Thorkild Gundersen

Klikk på bildet for å forstørre.

I ruinene: Sondre Semmingsen, Bendik Brandal Erlandsen, Jacob Øyre Gundersen og Peder Opland spiller inn video i kirkeruinene. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Klikk på bildet for å forstørre.

Musikkvideoinnspilling.

Klikk på bildet for å forstørre.

I åkeren: musikkvideoinnspilling.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kulisser: Kirkeruinene er stemningsfulle kulisser.

NORDRE AKER: Vi møter de fire 13-åringene ved kirkeruinene i Maridalen. Himmelen er omsider blå. Valg av dag for musikkvideoinnspilling kunne ikke vært bedre.

– Men det hadde egentlig passet litt med regn til denne videoen, sier vokalist Jacob Øyre Gundersen.

– A cracked church

Inside a cracked church...

S
lik starter sangen «Thunder in your hills». Lokasjonen er i alle fall perfekt. Bandet står selv for både regi, filming og klipping av videoene sine.

– Ja, de gjør som regel alt selv, disse guttene, sier Thorkild Gundersen, far, manager, og for dagen fotograf. Det trengs når alle fire bandmedlemmene skal med i samme bilde.

– Vi har mye å takke foreldrene våre for, sier trommis Bendik Brandal Erlandsen.

Faren til Jacob bygde lydisolert spillerom i kjelleren, moren til Sondre er fast bollebaker, og bæring, kjøring og flytting stiller de voksne opp på, forteller Bendik.

Petter Northug

Det var også med foreldrehjelp at møtet med selveste Petter Northug kom i orden. Northug hørte gutta under en bandøvelse hjemme hos Jacob, likte det han hørte, og ble med å spille. Det hele ble filmet, og da kom selvfølgelig ideen om å redigere OL-mesteren inn i en video – passende(?) nok med tittelen «King of mistakes».

Begge videoene slippes denne uka på bandets hjemmeside. ("King of mistakes" kan du se nederst i denne saken). I tillegg kommer videoen til MGPjr-bidraget «Kom til oss» ut rett etter finalen på lørdag.

HØR KOM TIL OSS HER (Videoen lanseres lørdag kveld)

(artikkelen fortsetter under videoen)
– Tre videoer på én uke, det er ikke dårlig. «Kom til oss»-videoen kommer til å bli «awesome»! sier gitarist og videoredigerer Peder Opland.

«Kom til oss» er spilt inn på Grefsenkollen – også den selvlagd av bandmedlemmene.

Men lørdag er den store dagen. Basic Warning ble faktisk spesielt invitert av NRK til å delta. I fjor sendte de inn bidrag og ble plukket ut til audition. Men de nådde ikke helt til finalen. At produsentene i statskanalen hadde lagt merke til de fire Grefsen-guttene var tydelig. Lørdag er de én av ti på scenen.

LES OGSÅ: Fra «brannbøller» til rockestjerner på én dag

Nervene har de foreløpig under kontroll. Lørdag går de på scenen som nummer åtte.


– Det er egentlig bra, for vi har en rolig låt rett før oss, sier Jacob.

Spesiell dag

At det er nettopp 4. september de skal stå på scenen, er et artig sammentreff.

– Det er på dagen tre år etter at vi startet bandet, sier Sondre Semmingsen.

De startet i samme klasse på den tiden.

– Sondre elsket bass, og jeg likte å synge og spille gitar. Bendik likte trommer, og Peder gitar. Så da ble vi et band, sier Jacob.

Når de står på scenen lørdag har guttene rukket å gå to uke på ungdomsskolen. Skjønt den siste uka har det meste dreiet seg om MGPjr. Men å være ungdomsskoleelever er de strålende fornøyde med.

– Det er helt perfekt. Mye kulere enn barneskolen, sier Jacob.

– Blir dere gjenkjent? Har folk fått med seg at dere deltar i MGPjr?

– De fleste på skolen vet det vel nå. Vi får noen spørsmål. De spør om når finalen er og sånn, sier Sondre.

– Og så sier de at de skal stemme på oss. Stemme seg tomme for penger på telefonen. Vi håper jo de gjør det da! sier Peder.

SE FLERE BILDER FRA MUSIKKVIDEOINNSPILLINGEN I MARIDALEN HER!

Og for dem som måtte lure; MGPjr.-finalen viser lørdag 4. september kl. 19.55 på NRK1. Fram til det kan du finne ut mer om bandet, høre musikk og se videoer på www.basicwarning.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.