*Nettavisen* Nyheter.

Lørdag samles vi på Røa torg igjen!

Fakkeltog i førjulsmørket er blitt en tradisjon på Røa. Her fra arrangementet i 2008. Lørdag samles hundrevis av Røa-mennesker på torget igjen. Foto: ARKIVFOTO

– Advent handler om forventning, om å gi mer enn å få, gleden ved å hjelpe andre, sier prest Thomas Wagle i Røa menighet. Lørdag er det igjen tid for å samles for å markere advent på Røa.

Klikk på bildet for å forstørre.

SNART ADVENTSTID: Thomas Wagle (foran) i Røa menighet, Kjersti Berg hos Røa Senter og Rikard Johansen i Røa Handel ser frem til en ny utgave av Advent på Røa, lørdag 27. november. Foto: Fredrik Eckhoff

RØA: Tradisjonen tro inviterer Røa Handel, Røa Senter, Røa menighet og Røa IL, i samarbeid med Akersposten, til den store adventsferingen på Røa. For stadig flere er dette blitt et fast innslag i fjørjulsprogrammet. Denne ene dagen gir vi blaffen i trafikk og mas i Røakrysset, tenner faklene og tar over veien. Selv bilistene ser ut til å godta det denne ene gangen, når vi tar med oss adventsstemningen fra torget til kirken, der julegranen tennes.

Åpner julen

Hele lørdagen blir det litt ekstra førjulsstemning, kan både Kjersti Berg og Rikard Johansen love. De er leder for henholdsvis Røa Senter og Røa Handel.
I tillegg til at julegaten åpnes denne dagen, vil julenissen ankomme Røa Senter klokken 14, og da skal vi ikke se bort i fra at han kan ha en overraskelse til de yngste.

– Denne dagen blir også som en slags markedsdag i Røa sentrum. Det er starten på julegaten vår, og vi oppfordrer butikkene på Røa til å være ekstra kreative, sier Rikard Johansen.

På torget

På Røa torg begynner forventningen for alvor å gjøre seg gjeldende ved 15-tiden. Da blir det salg av vafler, gløgg, kaffe og vafler, hvor Røa IL har en finger med i spillet. Fra scenen blir det underholdning fra blant andre Voksen skoles kor og Art. For første gang blir det også kåring av årets Røa-ildsjel, så det er bare å møte opp, store som små.

– Her blir det gløgg, julestemning og hundrevis av folk. Dette er en fellesgreie. Vi har lyst til at det skal bli bare større og større, sier Kjersti Berg.

Det store fakkeltoget

– Det er en følelse av fellesskap i å gjøre noe slikt sammen, sier Wagle og sikter til fakkeltoget som samler seg klokken 16 og i flokk beveger seg over Røakrysset i retning av kirken. Utenfor denne tennes lysene på den store granen, og en av de aktive ungdommene i Røa menighet, Linn Myrtveit Stensrud, skal si noen ord ved tenningen – om adventstiden og forventningene til julen.

– I fjor strakte fakkeltoget seg helt fra torget og bort til treet, minnes Rikard, og de tror alle tre at det blir minst like mange mange Røa-mennesker som tar turen denne lørdagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.