Lørdagshopp skal gi verdens største skifest

Slik så det ut i Holmenkollen like før hopprennet under Ski-VM i 2011. Nå vil arrangørene av Holmenkollen Skifestival igjen arrangere kveldsrenn i hopp.

Slik så det ut i Holmenkollen like før hopprennet under Ski-VM i 2011. Nå vil arrangørene av Holmenkollen Skifestival igjen arrangere kveldsrenn i hopp. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

Et eget festrenn skal trekke publikum til Holmenkollen.

HOLMENKOLLEN: For to år siden var publikum på vei bort fra Holmenkollen Skifestival. Dyre billetter fikk skylda, og dermed måtte skifestivalen tenke nytt.

Det har de gjort nå. I fjor ble billettprisene senket vesentlig, og i år skal det lages skikkelig fest i Kollen, for å trekke til seg flere publikummere.

Størst av alt

Mandag ble billettene til «nye» Holmenkollen Skifestival lagt ut for salg, og den største nyheten var kanskje at det, i tillegg til det tradisjonsrike søndagsrennet, blir et eget festhopprenn lørdag kveld.

Tidligere hoppkommentator Arne Scheie mener ekstra-rennet i hopp bidrar til å utvikle opplevelsen til et nytt nivå.

- Holmenkollen har siden 1892 vært en arena for unike hopprenn, og posisjonen Holmenkollen har er ulik noe annet. Hopperne selv sier det største er å komme til Kollen, ved siden av verdensmesterskap og OL. Dette arrangementet er viktig for hele nasjonen Norge, sier Arne Scheie i en pressemelding.

Slik vil arrangøren at det skal se ut i Kollen i midten av mars. Foto: Heidi Ude


Festivalstemning

Holmenkollen Skifestival arrangeres 13. - 15. mars. 2015-utgaven skal gjøres om fra skirenn til fest.

- Vi vil invitere til verdens største skifest, rett og slett. Spesielt for publikum blir det mange spennende – helt nye ting som vi aldri før har prøvd her i Kollen, røper Kristin Vestgren Sæterøy, som har hatt ansvaret for World Cup i Holmenkollen fra desember i fjor.

Sæterøy tror de frivilliges engasjement er viktig, og mener Kollen-rennets suksess handler om at folk er stolte av det man får til denne helga.

- Alle våre frivillige brer om seg med et fantastisk smittende engasjement. De har en driv som er ulik noe annet. Jeg er stolt og ydmyk over å få være en del av denne gjengen, sier hun.

Daglig leder i Holmenkollen Skifestival, Kristin V. Sæterøy og styreleder Bjørge Stensbøl har tro på mer publikumsrettet aktivitet i Kollen. Foto: NSF


Og selv om du kanskje ikke løper ned Kollen resten av vinteren, er det grunn til å tro at neste års utgave av skifestivalen har noe for en hver smak - kanskje også for deg som trives best på festival i mer tradisjonell betydning.

- Vi vil skape en unik festivalstemning med elementer av musikk, sport, aktiviteter og god mat og drikke. Slik skal Holmenkollen Skifestival bli et arrangement du bare ikke kan gå glipp av, sier Sæterøy.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.