*Nettavisen* Nyheter.

Løse hunder drepte kaninene til Hedda (8)

I SORG: Barna i familien Aune elsket sine to kaniner som dessverre ble drept av to løse hunder. Her er det Hedda (8) som koser med kaninene Martin og Mina. Foto: Foto: Privat

Familien Aune fikk sjokk da de oppdaget at barnas to kaniner var blitt drept mens de var ute en tur. Naboene både hørte og så den grufulle hendelsen, men turte ikke å gripe inn mot de to ekstremt aggresive hundene.

SLEMDAL: – Hundene kom seg inn på verandaen vår og ramponerte det svært godt sikrede buret til kaninene påskeaften kl 06.45. Naboen vår så det hele, men turte ikke å gripe inn da hundene var svært aggressive, forteller Karianne Aune.

Nå er det sorg i familien Aune, og det er spesielt barna som har tatt denne hendelsen svært tungt kan Karianne fortelle.

Etterlyser de to hundene

– Fireåringen vår har ikke sovet ordentlig og er redd for at hundene kommer tilbake, sier hun.

Familien har prøvd å etterlyse eierne til hundene, og har delt ut flyers i postkassen til alle naboene, uten resultat.

Naboene kunne ikke si noe om rase, men beskrev de to hundene godt. Den ene var veldig stor, helt hvit med kraftig pels, men ikke lang. Den andre var litt mindre, korthåret, kraftig og hvit med brune flekker.

Les også: Her er bikkja i bakken

– Ikke hyggelig å rake opp kaninene i hagen

Aune er sjokkert over at hundeeieren ikke har passet bedre på når det opplagt er to så aggressive hunder.

– Vi har fortalt barna at kaninene døde med en gang, men dessverre vet vi fra naboene at dette ikke stemmer. Det er opprivende å tenke på, for man blir jo veldig glad i kjæledyrene sine, understreker hun og legger til:

– Det er ikke hyggelig å måtte rake opp kaninene i hagen.

Hunden skal være i bånd

De to hundene gikk løse, på tross av at båndtvangen begynte 1. april – altså før kaninene ble angrepet. Nå håper Aune at deres historie kan være en vekker for andre hundeeiere.

I hundeloven heter det blant annet følgende: «I tiden fra og med 1. april til og med 20. august skal en hund bli holdt i bånd eller forsvarlig inngjerdet eller innestengt» (hundeloven § 6).

– Det er viktig at hundeeier overholder båndtvangen. Dessverre gjør ikke alle det. Båndtvang gjelder primært av hensyn til vilt og fugler som hekker på bakken. Det er mer dyreliv i byen enn mange er klar over! I byen er det også mange mennesker som er redde for hunder, sier seniorkonsulent i Bymiljøetaten, Anne Sofie Durkis.

Les også: Hunden Marvin tar telefonen og klesvasken

– Ikke greit

Båndtvangsbestemmelsen gjelder i hele Norge. I Oslo gjelder bestemmelsen altså både i Marka og i byen – også i parker, friområder og på øyene i fjorden.

– Det er ikke greit å slippe hunden løs! Man har jo stort fokus på at hunder kan skade og jage ville dyr, men det er heller ikke greit at de dreper kjæledyrene til små barn, avslutter Aune.

Familien ønsker tips slik at de kan finne eieren og opplyse vedkommende om hva hundene har forårsaket. Dette kan sendes til anita.bakk.henriksen@dittoslo.no

LES OGSÅ:

Nå er det båndtvang i Oslo

Hundeeier fikk 6000 i bot

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag