*Nettavisen* Nyheter.

Løsnet skudd på forsoningsmøte

En mann bosatt på Bjørndal ble i Oslo tingrett dømt til fengsel i 90 dager for vold og brudd på våpenloven. Illustrasjonsfoto: Øystein Dahl Johansen Foto: Illustrasjonsfoto: Øystein Dahl Johansen

39-åringen fra Bjørndal slo sin bror i hodet med en slåsshanske og løsnet skudd da de skulle prøve å løse konflikten i Salemkirken.

BJØRNDAL: Saken mot mannen, som tilhører Rom-folket, ble nylig avsluttet i Oslo tingrett. Miljøet hadde en periode vært preget av interne stridigheter og konflikter mellom rivaliserende familier.

Balltre og slåsshanske

Den 39 år gamle mannen og hans bror barket sammen med to biler og en påfølgende slåsskamp med balltre og slåsshanske med pigger ved Sofienbergparken i desember 2007.

Tingretten mener 39-åringen slo broren sin minst tre ganger i hodet, noe som medførte åtte til ti små kutt fordelt på hodebunnen, samt symptomer på hjernerystelse.

Tok ladegrep

Brødrene skulle den 23. mars i 2008 møte til meklingsmøte i Salem kirke i Valdresgata. 39-åringen tok med seg en pistol til møtet for beskyttelse og tok ladegrep på pistolen utenfor kirken.

Det oppsto munnhuggeri mellom partene og det ble knuffing. I forbindelse med at noen forsøkte å ta pistolen fra 39-åringen ble det løsnet skudd. 39-åringen forlot så stedet og kastet pistolen i Akerselva.

90 dager

Mannen er tidligere domfelt for overtredelser av våpenloven, han er uføretrygdet og har mange barn.

I tingretten ble han funnet skyldig i fire brudd på våpenloven, én legemsbeskadigelse, uforsiktig atferd med skytevåpen og skadeverk.

Dommen lød på fengsel i 90 dager. Han har sittet 78 dager i varetekt, og dommen anses som ferdig sonet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.