*Nettavisen* Nyheter.

Løsnet skudd under ran

En gullsmed på Grønland ble ranet lørdag. Foto: Foto: Jørgen Berge, Nettavisen

En gullsmed ble ranet i Oslo lørdag. I nærheten fant politiet en brennende bil.

GRØNLAND: Nye Sheikh Enterprises Gull og tekstil på Grønland ble lørdag utsatt for væpnet ran. Politiet melder på Twitter at det ble løsnet skudd under ranet, men at ingen ble skadet.

– Det har vært et væpnet ran på Grønland. Det er avfyrt skudd, men ingen personer er skadd. Vi søker etter gjerningspersoner, opplyser oslopolitiets operasjonsleder Steinar Hausvik til Nettavisen.

Meldingen om ranet kom til politiet klokken 11.58.

Fant brennende bil

Kort tid etter ranet ble en bil funnet brennende i Vahls gate, få kvartaler unna gullsmeden. Politiet antar denne har en sammenheng med ranet.

– Sannsynligvis har det det. Det er ikke bekreftet, men sannsynligvis har ranet sammenheng med bilbrannen, sier operasjonsleder Hausvik til Nettavisen.

Ifølge Nettavisen er det sotskader oppover veggen på bygården der den brennende bilen står parkert. Et stort oppbud av utrykningskjøretøy fra brannvesenet og politiet er på stedet.

Les også: Raner pågrepet etter et kvarter

Fire gjerningsmenn

Politiet melder på Twitter at de søker etter fire gjerningsmenn etter ranet. Disse beskrives som unge menn med olabukser og grå jakke med grå stripe over bryst/erm.

En av ranerne skal ha hatt på grønne sko, en annen sorte sko med en hvit S på siden og hvit såle, samt sort ryggsekk med hvitt på.

Ranerne skal ha brukt finlandshetter/dykkermaske og røde hansker.

Les også: Ransstatistikken viser nedgang i Oslo etter innsats

Brann Ran Grønland

BRANN: En brennende bil ble funnet ikke langt fra gullsmeden som ble ranet. (Foto: Jørgen Berge, Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.