*Nettavisen* Nyheter.

Løsning for Storebrandtomten?

Ola Elvestuen, Christian Herzog og Terje Bjøro fra Venstre vil likhet med bydelsutvalget at denne tomten skal brukes til skole. Arkivfoto

Bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker har funnet en tomt som kan selges for å få skole og barnehage på Storebrandtomten.

GRESSBANEN: I mer enn ti år har tomten i Bjørnveien vært i fokus om denne skal bebygges med boliger eller skole og barnehage. Et mulighetsstudie som Plan- og bygningsetaten har gjort, viser at tomten egner seg godt til skole/barnehage som bydelen ønsker.

Bydelens partier er enstemmig i at denne tomten må sikres for fremtiden med den forventede befolkningsvekst og fortetting som politikerne forutser.

Bystyret skal vurdere de to reguleringsforslagene i høst, og etter påtrykk fra Sivilombudsmannen må det snart komme en avgjørelse.

Venstre, Arbeiderpartiet og SV i bystyret har tidligere signalisert at Storebrandtomten bør brukes til skole/barnehage.

Å innløse tomten fra eier Naturbetong vil bli dyrt. Venstres Terje Bjøro fremmet et forslag som ble vedtatt av bydelsutvalget. Kommunen har en stor tomt i Frognerseterveien som kan benyttes.

«Bydelsutvalget peker samtidig på Frognerseterveien 63, en tomt som eies av Oslo kommune, og der det foreligger planer om en storbarnehage. Denne tomt selges av Oslo kommune og bebygges med boliger som delfinansiering for kjøp av Storebrandtomten dersom skole og barnehage anlegges her. Vi ber byrådet vurdere denne mulighet.», heter det i vedtaket.

Les også:

Finasbyråd Sjøtveit ga bort Storebrandtomten

Det kan bli skole på Storebrandtomten

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.