Gå til sidens hovedinnhold

Lot seg ikke lure av teppeselgere

Politiet har i løpet av en snau uke fått to meldinger om teppeselgere.

MANGLERUD POLITIDISTRIKT: Men i begge tilfellene forsto de som fikk tilbud at dette var forsøk på svindel.Første melding kom fra Kranveien på Oppsal lørdag for en uke siden. Der fortalte «offeret» at tilbudet lød på et kjøp av teppe ville medføre et ekstra gratis.

Noe kjøp ble det ikke, men rask melding til politiet. Det ble oppgitt et signalement på en høy mann i 50-årsalderen, pent kledd og at han kjørte i en sølvgrå Mercedes med svenske skilt. Ingen ble pågrepet.

Samme forhold var det i Sigurd A. Danielsens vei på Nordseter torsdag.

Her kom selgeren så langt at han fikk med seg offeret til en bankautomat. Men der ble mistanken så sterk at det heller ikke her ble noe salg.

Den som fikk treppetilbudet her har oppgitt signalement på en ung mann med syd-europeisk utseende og mørkt, glatt hår. Også her er en sølvgrå, svenskregistrert Mercedes inne i bildet.

– Vi kan bare nok en gang advare mot å ta imot slike tilbud, sier overbetjent Dag Harald Drevsjø på Manglerud politistasjon.

– Det er helt sikkert forsøk på svindel, og det kan fort bli borte penger.

Politiet oppfordrer også til rask melding slik at de kan sette igang søk.


Av andre saker fra Manglerudpolitiets logg:

Kvister i veien

ØSTENSJØ: Mandag ettermiddag ble det meldt om trafikkulykke med personskade på Østensjøveien ved Østensjø skole.

En bil hadde bremset opp, men det rakk ikke den bak. Dermed ble det en solid smell. Begge førerne ble kjørt i ambulanse til Legevakten for sjekk.

En av årsakene til ulykken var at det var kastet kvister ut i veibanen, og fører av første bilen hadde bremset opp foran disse.

Ufin kjøring

KLEMETSRUD: Mandag kveld ble en bil stoppet ved Klemetsrudkrysset (Ljabruveien/Enebakkveien) etter det som ble betegnet som ufin kjøring.

Den 18 år gamle sjåføren hadde ikke førerkort, og sitter nå med en anmeldelse.

Uten førerkort

ØSTENSJØ: Natt til tirsdag stoppet politiet en bil i Østensjøveien . Bilen var begjært avskiltet, og dermed forsvant skiltene. Den 36 år gamle sjåføren hadde heller ikke førerkort, og ble anmeldt for det.

Tok kvelertak

BØLER: Natt til tirsdag meldte en taxi-sjåfør at han hadde problemer med en passasjer. Dette skjedde i Eterveien på Bøler.

Han hadde bl.a. tatt kvelertak på føreren.

En 21 år gammel mann er anmeldt for forholdet.

Brann var bare røyk

EKEBERG: Tirsdag kveld ble det meldt om brann i en bolig i Jomfrubråtveien på Ekeberg. Det var mye røyk.

Det heter riktignok «ingen røyk uten ilk». Men i dette tilfellet var det bare røyknedslag fra en peis.

Tatt med kniv

MANGLERUD: Onsdag natt stoppet politiet en bil i krysset Plogveien/Rugveien på Manglerud. Den 44 år gamle kvinnelige sjåføren hadde ikke førerkort, og det ble funnet både kniv og noe narkotika i bilen. Føreren ble anmeldt.

Pågrep en etterlyst

KLEMETSRUD: Litt over klokken 04 natt til onsdag ble en bil stoppet på E6 ved Klemetsrud. Føreren, en 44 år gammel mann som var alene i bilen, var etterlyst og ble pågrepet.

Bråk ved senteret

HOLMLIA: Onsdag kveld kom det melding om bråk ved Holmlia senter. Nøyaktig hva som hadde skjedd, er noe uklart. Men det er i alle fall snakk om at løse hunder hadde angrepet (?) en person.

Folk fra politiposten var raskt ute, og en person ble pågrepet og anmeldt.

Mye røyk

LJAN: Torsdag kveld kom det brannmelding fra Ljabrukollen. Det skulle være mye røyk.

Ingen tegn til brann, men røyk fra peisfyring hadde gått i vifteanlegg.

To ble anmeldt

RYEN: Natt til fredag stoppet politiet en bil på E6 ved Ryen. Den polske sjåføren på 23 år kunne ikke vise gyldig førerkort for å kjøre i Norge og ble anmeldt for det. Anmledelse ble det også på eier av bilen for å ha overlatt bilen til en person som ikke hadde førerkort.

Reklame

Husker du disse to idiotene?