RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lot seg imponere på Radiumhospitalet


Dronning Sonja sammen med Trond Erik Øye. Alle foto: Linn Kongsli Lundervold
Dronning Sonja sammen med Trond Erik Øye. Alle foto: Linn Kongsli Lundervold
Helseministeren kjenner presset om at selve sykehuset må bli like fint som den nye forskningsavdelingen på Radiumhospitalet.

ULLERN: Både helseminister Bjarne Håkon Hansen (Ap) og Dronning Sonja var tydelig imponerte over det nye forskningsbygget på Radiumhospitalet da de overvar den offisielle åpningen i dag.

Helseministeren fortalte forsamlingen at han var på en liten sniktitt på det nye senteret sammen med en ikke ukjent Lance Armstrong for bare én uke siden.

Se Bestum skoles musikkorps spille for dronningen her

En folkesykdom

Lance er nok den personen som bidrar med mest økonomiske midler til kreftforskning i verden. At han kommer hit og er så engasjert, viser hvor langt fremme vi er, sa Bjarne Håkon Hansen til forsamlingen.

Kreft er i ferd med å bli en folkesykdom, derfor trenger vi forskning og ny kunnskap. Radiumhospitalet har i alle år vært en institusjon som har klart å løfte kunnskapen ut fra laboratoriene ut til pasientene, sa helseministeren.

Han innrømmet at han kjente et aldri så lite press ved å se hvor fint det nye bygget har blitt.

Jeg kjenner presset på at når man besøker sykehuset er det jo ikke like fint, sa Hansen medet lunt smil.

Dødelig forskjell

Innimellom musikalske innslag fra blant annet Arve Tellefsen og taler fra de flere høytstående personer innenfor helsenorge, var nok pasient Bengt Eidems fortelling om hvordan han overlevde blodkreften mens to av hans kamerater døde, det mest følelsesmessige innslaget under dagens åpning.

Hva er forskjellen mellom meg og dem? Bare flaks og uflaks, sa Eidem.

Kjære kreftforskere, det er dere som skal oppheve den dødelige forskjellen på flaks og uflaks.

Etter at dronningen hadde kuttet det røde båndet, knyttet til en murspade fra 1929 som ble brukt av HKH Mette-Marit til å legge grunnsteinen på det samme bygget for fem år siden, fikk både hun og helseministeren møte den frivillige stamcellegiveren Trond Erik Øye.

- Det må jo være flott og spennende å få være med på noe sånt, sa den tydelig imponerte dronningen om den livreddende behandlingen.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere