*Nettavisen* Nyheter.

Lotte har malt seg inn i Mia Gundersens hjerte

Kunstner Lotte Huseby og jurymedlem og åpningens konferansier Mia Gundersen er nesten naboer på Bekkelagshøgda. Her står de ved bildet til Huseby. Alle foto: Simen Sundsbø

I høst ble det arrangert stor hjertebilde-konkurranse. Nordstrand-kunstner Lotte Huseby var en av vinnerne som ble plukket ut til å være med på utstillingen.

Klikk på bildet for å forstørre.

At Christian Ringnes er opptatt av kvinner er ingen hemmelighet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fabian Stang la sedler på innsamlingshjertet.

NORDSTRAND/SENTRUM: Det var tett med celebre gjester da Hjertelig Hilsen-kampanjens fotokonkurranse munnet ut i utstilling i Folkepassasjen.

Blant kunstnerne var Lotte Huseby fra Nordstrand.

Fulgte drømmen

Etter 23 år sa Lotte Huseby opp jobben som flyvertinne i SAS for å følge drømmen om å ta kontroll over eget liv. Uten noen form for kunstutdannelse kjøpte hun noen lerreter og begynte å male.

Nå står et av bildene hennes utstilt i Folkepassasjen på en utstilling arrangert av Landsforeningen for Hjerte- og lungesyke (LHL).

Utstillingen ble åpnet forrige uke, og blant gjestene var det flere store profiler.

Christian Ringnes og Mia Gundersen

Utstillingen og kampanjen dreier seg som sagt om Kvinnehjerter, og det er vel ingen stor overraskelse at sjarmtrollene Christian Ringnes og Fabian Stang hadde funnet veien til folkepassasjen.

De sa noen begge noen velartikulerte ord om kvinnen og la noen sedler på innsamlingshjertet.

Mia Gundersen var jurymedlem og konferansier under åpningen, mens Erna Solberg representerte de mange kvinnelige toppolitikerne som har stilt seg bak kampanjen.

Stygge statistikker for hjertesykdommer

I følge LHL er det flere kvinner enn menn som dør av hjertesykdommer. Dette er fordi hjerteforskningen i stor grad er blitt utført av menn og på menn.

Kvinner kan ha andre symptomer og behov for annen behandling enn menn. Det er derfor LHL nå jobber for å få forsket mer på kvinner og hjertesykdommer, slik at kvinner skal få samme sjanse til å overleve en hjertesykdom som menn.

Huseby hadde sendt inn flere bidrag, men juryen falt først og fremst for et fotografi av en maleri Huseby har malt. Maleriet er av et blått hjerte hengende i en tynn sølvtråd. På fotografiet er maleriet plassert i sollys for å gi en ekstra effekt.

– Bildet symboliserer hvor skjørt livet er, forteller Huseby.

Hun har ennå ikke hatt en egen utstilling, men legger ikke skjul på at det kanskje ligger på trappene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag