*Nettavisen* Nyheter.

Lotto-Hilde til radioen

Etter å ha delt ut milliongevinster i åtte år, skal Hilde Wøhni Joakimsen i sommer være programleder i Reiseradioen.

Bjerke: Reiseradioen er et av NRK P1s flaggskip. Alle har et forhold til programmet og sommerstemningen det formidler. Mer enn over en million lyttere på det meste, sier sitt.
Den nye programlederen kommer fra Honningsvåg, men har bodd på Bjerke de siste tre årene og trives skikkelig godt.
Som småbarnsmor og ellers ganske travel, er det deilig å bo på en grønn flekk midt i byen her bak Bjerkebanen. Nærhet til skole og SFO gjør hverdagen lettere. Ellers koser jeg meg med de små stedene i nærmiljøet, slik som her på Kaffe Smatt, sier Hilde Wøhni Joakimsen, og benytter anledningen til å spørre om det gikk an å få bestilt en bursdagskake til neste uke.
Kakebaking er ikke min sterke side, ler hun.

Sommerstemning

Honningsvåg ble kåret til årets sommerby av Reiseradioens lyttere i fjor. Sendingene starter her og så jobber de seg nedover landet i løpet av sommeren.
Jeg er vokst opp med Reiseradioen, og det er en drøm for meg å bli en av programlederne, forteller hun.
Over en kaffekopp eller fem forteller hun om sin nye sommerjobb.
Programmet skal formidle sommerstemning og glede. Vi skal snakke med folk hvor de er. Musikken er et viktig bidrag og ikke minst forholdet mellom de to som er i studio hver dag. Her må kjemien stemme om det skal bli en god sending, sier hun.
Nå var jeg på kick-off sammen med mange av de andre programlederne i går. Der møtte jeg også de to som jeg skal lage sendingene sammen med, Pål Thoresen og Geir Schau. Og det gikk jo fint.
Det er mange programledere gjennom sommeren, og jeg selv skal ikke på lufta før 8. august. Så jeg har god tid til å forberede meg, sier den nye programlederen.
Hun blir også det nord-norske alibiet i sommerens utgave, og legger til at hun stolt av å bli en av staben og at det skal bli spennende å komme inn i NRKs atmosfære.

Lotto-Hilde

Hilde Wøhni Joakimsen tar ikke farvel med jobben som lottovertinne. Hun skal fortsatt opptre på skjermen tirsdager og lørdager når trekningene skjer, og dele ut milliongevinstene.
Reiseradioen og Lottoprogrammene formidler det samme, litt glede og hygge i hvedagen, sier Lotto-Hilde.
Etter åtte år på skjermen to ganger i uka er det klart at de fleste kjenner igjen ansiktet når hun er ute.
Stort sett har det vært bare hyggelig. Folk hilser blidt og kommer bort for å snakke, avslutter Hilde Wøhni Joakimsen, før hun tømmer enda en kaffekopp.
Har bodd her på Bjerke og trives skikkelig godt. Ikke minst på små lokale plasser som her på Kaffè Smatt
Hilde Wøhni Joakimsen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.