RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lovende ungdom

Det er mye bra og foretaksom ungdom i våre bydeler. Et nytt bevis på det fikk vi under sist ukes fylkesfinale i entreprenørskap for ungdomsbedrifter. Der markerte lokale hoder seg på en slik måte at Ski- og sykkelservice, Imprimeo fra Lambertseter og Schoolface fra Bjørnholt gikk rett til landsfinalen.

Vi har tidligere gitt honnør til våre lokale skolers satsing på ungt entreprenørskap, samlebegrepet for noe av det mest matnyttige som har skjedd i norsk skoleverk de siste årene. Mens vi venter på at oljepengene skal ta slutt, ser vi nå stadig oftere at unge gründere kommer opp med forretningsideer som har livets rett. Det er ikke nødvendigvis snakk om de store revolusjonene, men smarte ideer som i flere tilfeller viser seg å være god butikk når de settes ut i livet. nn Det handler om en praktisk tilrettelagt undervisning som er tilgjengelig allerede i grunnskolen. Ungdomsbedrift, som er begrepet som brukes i den videregående skolen, er en pedagogisk metode. Ungdommene etablerer og driver en minibedrift i løpet av et skoleår, de har eget styre og må selv skaffe andelskapital. Bedriften blir sogar registrert i Brønnøysund og må legge frem rapport og eget regnskap. Det arbeides ut fra virkelige ideer, virkelig produksjon, virkelig salg, virkelige kunder, virkelige penger og virkelig regnskap. Overskuddet bedriften gir, er det elevene selv som bestemmer over.

Når hele tre av de fem finalistene fra Oslo er fra vårt område, så tror vi ikke det er tilfeldig. Våre skoler er alltid god representert i disse sammenhengene, og en ser på deltagerne at det ligger ekte engasjement bak. Ski- og sykkelservice gjør business av det de er best på allerede, mens Imprimeo gjør butikk på at «alle» trenger profilering, og det enkle er det beste. Schoolface vant Ferdprisen for innovativt produkt.

Det er godt å se at det gror i rekkene, og det er å håpe at de mange lyse hodene etterhvert kan komme til sin rett i det lokale næringsliv. Den ballasten de unge får med seg gjennom denne undervisningen må være noe av det mest matnyttige de får med seg videre på veien, uansett om de senere selv starter en bedrift eller ikke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere