Lover å fjerne gummien

Bildet av Hallager kunstgressbane er tatt rett før påske, men Ljan idrettsforening forsiker at alt som sees på bildet nå er fjernet.

Bildet av Hallager kunstgressbane er tatt rett før påske, men Ljan idrettsforening forsiker at alt som sees på bildet nå er fjernet.

Det ser ikke pent ut for omgivelsene, men nå skal det ryddes opp i gummikulene som ligger strødd rundt kunstgressbaner.

Det kan se ut som «hauger» av gummikuler men i realiteten er det snøen under som gir et synsbedrag.

LJAN: Der det fins kunstgress, fins det også svarte gummikuler. De små kulene er ikke akkurat ment som pynt, men er en nødvendighet dersom barn og unge skal få spilt fotball året rundt. Idrettslagene i distriktet vårt er alt i full gang med å fjerne denne gummien, forteller Eivind Arnevåg i KFUM-kameratene.

- Folk kan ta det med ro. Kulene blir ikke liggende. 17. mai toget blir fint i år også, sier han til Nordstrands Blad.

Gummi nødvendig

Nordstrands Blad har fått spørsmål fra lesere hvorfor disse haugene blir liggende. Forklaringen er enkel. Kulene må suges opp, og det må vente til snøen smelter. Arnevåg er helt enig i at det ikke ser pent ut. Han forklarer at snøen gjør synsinntrykket mer voldsomt enn det er grunnlag for. I billedlig forstand blir kulene mindre synlig når snøen smelter. Rent praktisk skal gummien også tas av banen. Det forsikrer KFUM-lederen.

- Jeg er enig i at det ikke ser pent ut, men man blir nok litt bedratt av synet. Vi får noen kommentarer på dette, men vi skal selvsagt rydde opp, lover han.

De små kulene er gummigranulat som gir banen et mykt underlag.

Gummien erstatter jordlaget som ville vært på en naturlig bane. Han håper at folk ikke hisser seg for mye opp over gummien.

- Jeg håper folk også ser poenget i at våre mange barn og unge er i vigør seks måneder av året. Uten kunstgress, blir det mye mindre aktivitet, påpeker KFUM-lederen.

Mye gummi på Ljan

Et annet idrettslag som heller ikke har tenkt å la gummien bli liggende, er Ljan idrettsforening. I skrivende stund er halvannen lengde ryddet for gummigranulat. Nye dugnader fremover skal gjøre susen, forsikrer Kristian Rosenberg, tidligere leder i fotballgruppa.

- Vi holder på til vi er ferdig. Vi bruker mange dugnadstimer på å fjerne dette, sier han.

Mens KFUM ennå ikke har funnet en løsning på gjenbruk av de små kulene, sørger Ljan for at gummien får et nytt liv mellom stengene på Hallager kunstgressbane.

- Vi er avhengig av å få tørket det opp først, slik at vi får blåst ut alt som ikke skal være der. Blader, gress etc. I tillegg har vi et problem med generell forsøpling av anlegget. Folk kaster mye søppel. Til og med bilseter har vi funnet på banen. Pluss at hundeeiere lar hundene løpe rundt på anlegget. Det er mye drit som spillerne tråkker oppi. Det er et irritasjonsmoment at de ikke plukker opp etter seg, sier Rosenberg.

- Dette med gummi er et kjent fenomen på alle baner. Men vi har lite i forhold til andre steder, påpeker Rosenberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.