RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lover å gjøre alle til lags

I striregnet lovet bystyrerepresentant Ivar Christiansen (Ap) i sin 1. mai-appell at Arbeiderpartiets viktigste mål er å oppfylle Soria Moria-erklæringen.

Grorud: - Vi gir oss ikke før alle er fornøyd, sa Ivar Christiansen, og siktet til løftene regjeringen Stoltenberg har gitt i sin regjeringserklæring.
Christiansen talte til de fremmøtte på Grorud kirkegård 1. mai. Regnet høljet ned, men stemningen var likevel god.
- Vi kunne vært heldigere med været, men med godt oppmøte, korps og kor blir det bra stemning likevel, sa leder av Grorud Arbeiderparti Anders Røberg-Larsen.

Internasjonalt perspektiv

Temaet for årets 1. mai er internasjonalt samhold, og Christensen, som til daglig jobber i Norsk Folkehjelp, oppfordret sterkt til å jobbe for sosial rettferdighet også utenfor våre landegrenser.
- For mange er arbeid i dag preget av å sitte foran en pc. Men hver gang vi tar en caffe latte bør vi tenke på at noen har plukket kaffebønnene, sa han i sin appell.
Med det la også Christensen opp til at Norge som er et rikt land bør være med på å dele godene, så vel lokalt som internasjonalt. - Det er så mange korrupte regimer. Vi må jobbe for sosial rettferdighet, sa han, og nevnte Colombia spesielt.
- Fagforeningsledere forsvinner i Colombia, og det kan vi i arbeiderbevegelsen aldri akseptere.

Hindre høyresiden

Ivar Christensen var også opptatt av at det har kommet ny regjering det siste året.
- Vi har fått en mulighet til å gjøre en forandring de neste fire årene, sa han, og oppfordret samtidig til å hindre høyresiden i å vokse.
Han pekte spesielt på kommunene.
- Vi har fortsatt et borgerlig byråd i Oslo, men vi håper å kunne styrke kommuneøkonomien, så får vi se hva som skjer ved valget i 2007, sa han.
Etter Christensens tale var det tradisjonen tro kransnedleggelse på graven til arbeiderparti-kjempen Trygve Lie, før korps og kor spilte Internasjonalen i ekte arbeiderånd.


Det kommer til et punkt hvor materielle goder ikke fører til lykke, vi har psykiske lidelser her i landet, som gjør at vi søker noe mer. Trygghet, nærhet og fellesskap er viktige verdier vi må ta vare på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere