Lover å kjempe for t-bane

på’n igjen: Leder i Frogner bydelsutvalg, Bjarne Ødegaard, går inn i en ny valgkamp til høsten. I bagasjen bærer han uløste saker fra forrige lokalvalg. Foto: Anders Jørstad

på’n igjen: Leder i Frogner bydelsutvalg, Bjarne Ødegaard, går inn i en ny valgkamp til høsten. I bagasjen bærer han uløste saker fra forrige lokalvalg. Foto: Anders Jørstad

T-banelinje til Fornebu via nye T-banestasjoner er fanesaken for bydelsutvalgsleder Bjarne Ødegaard (H) foran dette lokalvalget.

FROGNER: Kampen for T-banestasjon i Homansbyen og t-banelinje til Fornebu hadde også høyeste prioritet under forrige lokalvalg. Hva Homansbyen T-banestasjon gjelder, legger Ødegaard skylden på Ruter.

– Ruter driver intern politikk mot noe som allerede har politisk flertall i bystyret. De må bli flinkere til å lytte til signalene som gis. Det er to kilometer mellom Majorstuen stasjon og National-theatret stasjon, noe som gjør den til den lengste uavbrutte strekningen i indre by. Og Homansbyen ligger i et av landets tettest befolkete områder. I sine beregninger har ikke Ruter tatt med det store trafikkgrunnlaget som eksempelvis Bislett stadion eller Høgskolen i Oslo gir, sier Ødegaard.

Han lover fortsatt kamp for t-banestasjon i Homansbyen og for å få Majorstuen stasjon under bakken.

Filipstad t-bane?

Ny t-banelinje til Fornebu var en annen kampsak for Ødegaard under forrige lokalvalg. Det nye nå er at ideen innlemmes i planene for Filipstad-området.

– Vi ser for oss en ny T-banestasjon på Filipstad. Jeg er positivt overrasket over at både Ruter og byrådet viser interesse for vårt programfestete forslag. Med utbyggingen av Fornebu og trafikkøkningen dette genererer, må noe gå under bakken, mener Ødegaard.

Mer familievennlig

Til forskjell fra forrige valg, kan Ødegaard nå levere tall som viser at Bydel Frogner har blitt en mer familievennlig bydel.

– Det sto over 400 barn i barnehagekø for fire år siden, men nå er målet om full barnehagedekning nådd. Det fødes fortsatt mange i bydelen, og flere småbarnsfamilier velger å bli boende. Det skal være attraktivt for disse å bo her. Derfor har vi eksempelvis kjempet for rehabilitering av Frogner stadion og bygging Sonja Henie Ishall. Vi arbeider også for en større innendørshall på Filipstad, for bydelen trenger flere idrettshaller, mener han.

Del på Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag