RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik så det ut på Sognsvann torsdag kveld.
Slik så det ut på Sognsvann torsdag kveld.

Lover å rydde opp

Russen håper at Tryvann skal bli tildelt miljøsertifikat i år.

TRYVANN: I går var det kick-off for russetiden, og fredag er det første store russearrangementet på Tryvann, av til sammen fem.

Hvert år flyter det søppel i etterkant arrangementene, og Akersposten har allerede fått inn første mms-tips med bilder av søppel og glasskår ved Sognsvann.

- Greit at russen koser seg, men å etterlate seg ting slik er lite pent, skriver en oppgitt leser.

Men på Tryvann ønsker russen nå å gjøre noe med forsøplingen, melder NRK Østlandssendingen.

- I år kommer vi til å starte tidligere enn vi har gjort de siste årene. I fjor startet vi rett etter arrangementet, og da blir vi ferdige stort sett til utpå dagen neste dag. Men nå skal vi starte under arrangementet så vi, forhåpentligvis, er ferdige tidligere i forhold til de som skal gå her på tur, men hunder og slikt, sier daglig leder i russens organisasjonskomité, Mie Skard, til NRK Østlandssendingen.

I tillegg vil de sortere forskjellige typer avfall i forskjellige containere, og 20-40 personer som er russ til neste år, plukke søppel etter årets russ.

Skard sier det er vanskelig å love at det skal bli ryddigere, fordi det kommer an på hvor mye søppel russen generer, men hun lover at de skal gjøre alt de kan for å få ryddet tidligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere